Άρθρο Localit 05 Μαΐου, 2025

Υπερβαίνουν τα 15 εκ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑ Ιωαννίνων

Οφειλέτες και δημόσιοι φορείς, ορισμένοι από τους οποίους απολαμβάνουν προνομιακό τιμολόγιο

Κάλεσμα στους καταναλωτές να ενταχθούν στις ρυθμίσεις οφειλών απευθύνει η ΔΕΥΑ Ιωαννίνων.  Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι συνολικές οφειλές ανέρχονται σε περισσότερα από 15 εκ. ευρώ.
Οι οφειλές προέρχονται από πολίτες, επιχειρήσεις αλλά και δημόσιους φορείς, ορισμένοι από τους οποίους απολαμβάνουν προνομιακό τιμολόγιο. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων Γιώργος Παπαδιώτης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος των χρεών προέρχεται από παρελθόντα έτη, κυρίως πριν από το 2020.
Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία σύνδεσης στο νέο αποχετευτικό δίκτυο, με στόχο 6.000 νέες συνδέσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Η συμμετοχή των πολιτών προβλέπεται χωρίς τέλος σύνδεσης, με μόνο ένα μικρό κόστος διαχείρισης φακέλου. Τα έσοδα θα διατεθούν για τη συντήρηση του νέου βιολογικού καθαρισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Λέσβου: Πακέτο έργων ύδρευσης ύψους 2,11 εκ. ευρώ σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Σημαντικά έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,11 εκατομμυρίων ευρώ προγραμματίζει η ΔΕΥΑ Λέσβου με στόχο την…

Ενδιαφέρουν 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Πατρέων: Συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο Απ. Τζιτζικώστα ζητά ο Κ. Πελετίδης για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ που θα…

Ενδιαφέρουν 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν κουρέματα σε άστεγους και άπορους πολίτες στη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα

Δράσεις για δωρεάν κουρέματα για αστέγους και ευάλωτους πολίτες διοργανώνουν οι  Δήμοι Θεσσαλονίκης  και Καβάλας…