Άρθρο Localit 26 Αυγούστου, 2019

Υπεγράφη η απόφαση για την αναγνώριση των Λουτρών Καϊάφα ως Ιαματικών

Η απόφαση για την αναγνώριση των Λουτρών Καϊάφα ως Ιαματικών, υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό Τουρισμού  Χάρη Θεοχάρη μετά τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΕΠΙΦΠ).

Συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα για άμεση και νόμιμη επαναλειτουργία των Λουτρών, όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική οικονομία του νομού Ηλείας αλλά και ένα βήμα καθοριστικό στο σχέδιο ενεργοποίησης του Ιαματικού Τουρισμού και του Τουρισμού Ευεξίας στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα της αναγνώρισης των Λουτρών Καϊάφα εκκρεμούσε με αρκετές παραπομπές στην ΕΠΙΦΠ για χρόνια και συγκεκριμένα από το 2014.

Μετά από ένα 6μηνο απραξίας, το Υπουργείο Τουρισμού ενεργοποίησε την ΕΠΙΦΠ χωρίς καθυστέρηση, αναζήτησε τα ελλιπή έγγραφα και πιστοποιητικά και με την επανασυνεδρίαση της Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, έκανε για το θέμα, την εξής δήλωση:

«Είναι πολύ σημαντικό γεγονός για την Ηλεία αλλά και για τον ιαματικό τουρισμό της χώρας μας η άμεση επαναλειτουργία των Λουτρών Καϊάφα.

Από την πρώτη στιγμή που φορείς της περιοχής μου γνωστοποίησαν το ζήτημα, κινητοποίησα εν μέσω θέρους τις Υπηρεσίες του Υπουργείου για την ταχεία επίλυση του προβλήματος. Καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες να αδειοδοτήσουμε πλήρως και νόμιμα τα Λουτρά Καϊάφα, θέμα που εκκρεμούσε τουλάχιστον από το 2014.

Ο ιαματικός τουρισμός συνδυάζει δύο πράγματα. Πρώτον, είναι μια από τις μορφές θεματικού τουρισμού που ως Υπουργείο θέλουμε να εγκύψουμε γιατί είναι ένας δυναμικά αναπτυσσόμενος κλάδος με τεράστιες προοπτικές παγκοσμίως. Δεύτερον, μπορεί να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες σε περιοχές που δεν είναι απαραίτητα τουριστικά ανεπτυγμένες όλους τους μήνες του χρόνου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 20 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρούσμα μηνηγγίτιδας στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας – Εκκκένωση πέντε σχολείων και αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες

Εντολή για εσπευσμένη απομάκρυνση των μαθητών  και διήμερη αναστολή  λειτουργίας πέντε σχολείων στους Αμπελόκηπους δόθηκε…

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανοίγει τη συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο

Με τον πιο επίσημο τρόπο η Κυβέρνηση ανοίγει τη συζήτηση για την άρση της μονιμότητας…

Ρεπορτάζ 19 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κ. Πελετίδης: Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας

«Η υπογειοποίηση του τρένου είναι αδιαπραγμάτευτη για το λαό της Πάτρας» τόνισε ο δήμαρχος Κώστας…