Άρθρο Localit 28 Ιουλίου, 2015

ΥΠΑΠΕΝ: Συστάσεις για τη μείωση της συσσώρευσης ρύπων στην Αθήνα

ÌÅÓÏÃÅÉÁ  ÍÅÖÏÓΣυστάσεις για τη μείωση της συσσώρευσης ρύπων στην Αθήνα λόγω των μετεωρολογικών συνθηκών απευθύνει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως σημειώνει  σήμερα  Τρίτη 28 Ιουλίου, λόγω των δυσμενών για τη ρύπανση μετεωρολογικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες και θερμοκρασιακή αναστροφή), η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα ως προς το όζον (Ο3) στην περιφέρεια της πόλης, όπως συνέβη και κατά τη χθεσινή ημέρα.

Οι υπόλοιποι ρύποι αναμένεται να διατηρηθούν σε χαμηλά επίπεδα. Η μέγιστη τιμή για το όζον που σημειώθηκε κατά τη χθεσινή ημέρα ήταν 248 μg/m3, στο σταθμό μέτρησης ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (ώρα 16:00).

Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα, αύριο και πιθανώς μεθαύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, για λόγους πρόληψης συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:

·        Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

·        Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.

·        Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .

·        Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.

Οι πολίτες της Αττικής παρακαλούνται  να ανταποκριθούν στις συστάσεις του, και σημειώνει ότι  η εξέλιξη των τιμών ρύπανσης παρακολουθείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΑΠΕΝ και σε περίπτωση υπέρβασης των οριακών τιμών για το όζον, θα εκδίδεται σχετική ανακοίνωση τόσο για τα επίπεδα ρύπανσης όσο και οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη του πληθυσμού.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…