Άρθρο Localit 29 Ιουλίου, 2019

Ξεπερνούν τις 2.000 οι δηλώσεις ζημιών από τον σεισμό στην Αττική στις ασφαλιστικές εταιρείες

Πάνω από 2.000 ζημιές έχουν μέχρι σήμερα δηλωθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής, 19 Ιουλίου 2019, με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας Αττικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Εξ αυτών, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, περίπου 1.700 αφορούν κατοικίες και οι υπόλοιπες 300 επιχειρήσεις. Από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις της αγοράς φαίνεται ότι σε γενικές γραμμές οι ζημιές είναι περιορισμένης έκτασης.

Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έσπευσαν να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια διαχείρισης ζημιών καταστροφικών κινδύνων και να συνδράμουν τους ασφαλισμένους πελάτες τους όπως το πράττουν σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση ζημιών από σεισμό, πλημμύρα, δασικές πυρκαγιές κλπ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ασφαλιστική αγορά παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου της μετασεισμικής δραστηριότητας. Θα ακολουθήσει συγκεντρωτική αναφορά από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με αναλυτικά στοιχεία επί του πλήθους των ζημιών που θα έχουν δηλωθεί και την πρόβλεψη του ποσού των αποζημιώσεων, προστίθεται.

Υπενθυμίζεται από την ΕΑΕΕ, ότι η ασφάλιση αποτελεί τον πλέον αξιόπιστο μηχανισμό κάλυψης των οικονομικών επιπτώσεων ζημιών από φυσικές καταστροφές. Οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις παραμένουν στο πλευρό των ασφαλισμένων παρέχοντας υπηρεσίες εξυπηρέτησης μετά από κάθε συμβάν μικρής ή μεγάλης έκτασης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…