Άρθρο Localit 30 Μαΐου, 2016

“Ξεπάγωσε” το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα

Κάρλα«Ξεπάγωσε» το έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ.  Αυτό σημειώνει, ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ότι ανέφερε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης,  στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το Σάββατο. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι “μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείο Οικονομίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, «ξεπάγωσε» το πολύ σημαντικό έργο αποκατάστασης της λίμνης Κάρλα το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016, διαφεύγοντας έτσι τον κίνδυνο επιστροφής 180 εκατ. ευρώ στην ΕΕ.

 Για τον τομέα της Υγείας τόνισε ότι την κυβέρνηση απασχολεί το ζήτημα της νησιών, όπως οι Βόρειες Σποράδες, στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής για την νησιωτικότητα. Πρόσθεσε  ότι είναι σημαντικά τα έργα που έχουν υλοποιηθεί στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην ολοκλήρωση των έργων στο Νοσοκομείο Βόλου. Επίσης ανακοίνωσε πως πρόσφατα εντάχθηκε στο ΠΔΕ το έργο ανακατασκευής του οδικού άξονα στο Ξουρίχτι Πηλίου”.

Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε επίσης πως αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) τόσο ως προς την αύξηση των διαθέσιμων πόρων όσο και επίπεδο θεσμικού ελέγχου.

Ο υφυπουργός τόνισε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθούν πλήρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, διοχετεύοντας πολύτιμη ρευστότητα στην οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020, στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο και στο σχέδιο Γιούνκερ, ως βασικά εργαλεία ανάπτυξης που σχεδιάζονται και αξιοποιούνται συμπληρωματικά και συνεκτικά μεταξύ τους.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

LIFE IP-AdaptInGR: προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή ... 20 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ ενισχύει τον ευρωπαϊκό διάλογο για την προσαρμογή των Δήμων στην κλιματική αλλαγή – Διαδικτυακό workshop με τη συμμετοχή Ελλάδας και Κύπρου
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 20 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εθνικό Σύμφωνο Ψηφιακής Αυτοδιοίκησης 2027–2030 με σταθερούς πόρους, κυβερνοασφάλεια και έξυπνες υπηρεσίες για όλους τους Δήμους

Δημήτρης Καφαντάρης: «Κανένας Δήμος δεν πρέπει να μείνει πίσω στην ψηφιακή μετάβαση» Αθανάσιος Μαμάκος: «Η…

Διεθνείς Σχέσεις 14 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6ο FORUM ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ, Γενεύη, 13-14.10.2026