Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2011

(Ξένη δημοσίευση) ΚΕΔΕ: Σύγκληση γενικής συνέλευσης – εκλογές Δ.Σ.

Η  ΙΔ΄ Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συνέρχεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, στις 9 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα «Olympia») με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης για την τρέχουσα δημοτική περίοδο (2011-2014).  

Το Πρόγραμμα των εργασιών της ΙΔ΄ Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής: 

 09.00           Έναρξη εργασιών ΙΔ΄ Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ 

10.30              Διαπίστωση απαρτίας – Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής –

                         Έγκριση Κανονισμού Εργασιών Γενικής Συνέλευσης  

11.00             Καλωσόρισμα από τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη 

11.15             Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ Ν. Κακλαμάνη  

11.30             Τοποθετήσεις αυτοδιοικητικών παρατάξεων  

12.30              Διάλειμμα

13.00            Έναρξη  διαδικασιών εκλογής μελών Διοικητικού και Εποπτικού

                        Συμβουλίου ΚΕΔΕ, δημοτικής περιόδου 2011-2014 

17.00           Τέλος ψηφοφορίας

Καταμέτρηση ψήφων

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων- Λήξη εργασιών Γενικής Συνέλευσης  

Να σημειωθεί ότι τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 500 σύνεδροι, εκ των οποίων οι 325 είναι οι δήμαρχοι και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν εκλεγεί και εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας.

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα εκλέγονται  είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει 45 υποψηφίους (30 δημάρχους και 15 δημοτικούς συμβούλους).  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου. Στο σύνολο των μελών 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος μετέχει αυτοδικαίως.   

Το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από το Γενική Συνέλευσης με ενιαίο ψηφοδέλτιο,  αποτελείται από επτά μέλη. Σύμφωνα δε με το νέο θεσμικό πλαίσιο, αποκλείεται στον ίδιο εκπρόσωπο η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου. Επίσης, αποκλείεται στον ίδιο εκπρόσωπο η ιδιότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Εποπτικού Συμβουλίου. 

Η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής Κ.Ε.Δ.Ε. γίνεται σε διάστημα δέκα ημερών από τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Α΄ αντιπρόεδρο, Β΄ αντιπρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα 7 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 25 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ δίπλα στη νέα γενιά της Θεσσαλονίκης – Με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ στη Θεσσαλονίκη, στην παρουσίαση της μελέτης για τη νεανική παραβατικότητα

Λ. Κυρίζογλου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν θέλει να είναι θεατής, αλλά δύναμη πρόληψης, στήριξης και…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την ενημέρωση αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών για τον νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Λ. Κυρίζογλου: Ο νέος Κώδικας βάζει τάξη στην πολυνομία και ενισχύει τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης…