Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2023

Ξεκινούν οι εργασίες αναβίωσης του διατηρητέου κτιρίου του “Φλοίσβου”

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για αναβίωση του εμβληματικού διατηρητέου κτιρίου του «Φλοίσβου» και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, στο Παλαιό Φάληρο. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο περ

ιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η ανακαίνιση του ιστορικού, διώροφου, – του αποκαλούμενου και «στρογγυλού» από τους Φαληριώτες – κτιρίου του Φλοίσβου, που είχε ανεγερθεί στα τέλη του 19ου αιώνα, είναι  προϋπολογισμού 2.950.667,67 ευρώ και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Παράλληλα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων (και με προσθήκη ανελκυστήρα). Στο ισόγειο του κτιρίου, η κυρίως αίθουσα, που καλύπτει το σύνολο των χώρων των υπαρχόντων κτισμάτων, θα διαμορφωθεί ως Αίθουσα Εκδηλώσεων και Ομιλιών. Ο όροφος θα διατηρήσει τη χρήση του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα φιλοξενούνται Εκθέσεις Εικαστικών του Δήμου Π. Φαλήρου.

Η επισημοποίηση της πορείας ανακαίνισης του έργου αποτελεί ταυτόχρονα και ηθικό επιστέγασμα για τις τεράστιες, πολυετείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τη δυνατότητα να διαγράφει οφειλές ευάλωτων πολιτών ζητά ο δήμος Περάματος

Γιάννης Λαγουδάκος: «Ευθύνη μας να προστατεύουμε την αξιοπρέπεια της διαβίωσης για τους ανθρώπους του μόχθου»…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για το ΠΔ σχετικά με την οριοθέτηση των οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων

Με επτά απαντήσεις σε επτά ερωτήσεις αντικρούει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τις αντιδράσεις Τοπικής…

Ενδιαφέρουν 09 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμπεράσματα και προτάσεις της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας για τα αδέσποτα ζώα

Συμπεράσματα και Προτάσεις εξέδωσε η ομάδα εργασίας της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Εργασίας της αυτοδιοίκησης για…