Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2022

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Από 1 έως τις 30 Ιουνίου θα διαρκέσει η φετινή διαδικασία εγγραφών – επανεγγραφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι γονείς που θέλουν να εγγράψουν για πρώτη φορά ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον από τους πέντε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, μπορούν προσέρχονται μέσα στο παραπάνω διάστημα, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8.00 με 13.00, στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (Βορ. Ηπείρου 41 & Ελ. Βενιζέλου) και να καταθέτουν την σχετική αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα απαιτούμενα έγγραφα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου.

Με την κατάθεση του φακέλου, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ θα αξιολογήσει το σύνολο των αιτήσεων και θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» από τον αρμόδιο φορέα της ΕΕΤΑΑ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με την εμπειρία των προηγούμενων ετών, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ειδικά με την προσθήκη των δύο καινούργιων της οδού Χρυσανθέμων και της οδού Κ. Παλαμά, μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των παιδιών για τα οποία θα γίνει αίτηση είτε με τον συμβατικό τρόπο, είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Στην πρώτη περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές που έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή για όλες τις ομάδες πληθυσμού και, βέβαια, οι απαλλαγές για τις οικονομικά αδύναμες και τις ειδικές κατηγορίες των οικογενειών.

Να σημειωθεί, ότι με όσα ισχύουν από το Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2019 και έπειτα καθώς και έως την 1η  Ιανουαρίου 2022 (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας 2102832500.

Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρίσκονται: Βορ. Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, Χρ. Βασιλείου 2 & Αλεξ. Διάκου, Ναρκίσσων 10, Κωστή Παλαμά 24, Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς.

«Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εξυπηρετούν καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες της πόλης που μας εμπιστεύονται για τα πρώτα σχολικά βήματα των παιδιών τους. Μέσα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, με την συνδρομή του άρτια καταρτισμένου προσωπικού μας, έχουμε ως προτεραιότητα να παρέχουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και φιλοξενίας στους μικρούς μας φίλους. Μέσα από τη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών και των παροχών που προσφέρουμε, έχουμε καταφέρει να εξυπηρετούμε στο σύνολό τους όλες τις αιτήσεις εγγραφής – επανεγγραφής που δεχόμαστε κάθε καλοκαίρι από τους Ηρακλειώτες γονείς, τόσο μέσα από συμβατική αίτηση, όσο και από τα προγράμματα των επιδοτούμενων θέσεων», το μήνυμα της προέδρου του ΟΠΑΚΜ, Ασημίνας Παναγιωτακοπούλου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα νέο διαχρονικό μνημειακό σύνολο 18 στρεμμάτων αποδίδει στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το ΥΠΠΟΑ

Στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και στην…