Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2024

Ξεκινούν δύο νέα έργα αποχέτευσης από την ΔΕΥΑ Τρικάλων

Δύο πολύ μεγάλα έργα ξεκινούν από τη ΔΕΥΑ Τρικάλων, η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός στα Μ. Καλύβια, συνολικού προϋπολογισμού 9.161.120 ευρώ. Οι συμβάσεις με τους αναδόχους υπεγράφησαν την Τρίτη, 30 Ιανουαρίου και όπως τόνισε ο δήμαρχος Ν. Σακκάς είναι ο μεγαλύτερος σε προϋπολογισμό βιολογικός καθαρισμός εκτός Τρικάλων. Γεγονός που υπογραμμίζει τη  σημασία που δίνουν ο δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ, όχι μόνο για τα Μ. Καλύβια, αλλά και για γύρω χωριά, αφού υπάρχει πρόβλεψη επέκτασης του βιολογικού και σε αυτά.
Ο κ. Σακκάς υπενθύμισε ότι το έργο ξεκινά λίγους μόνο μήνες μετά τις πλημμύρες, φανερώνοντας και με τον τρόπο αυτόν την προσοχή που δίνει η δημοτική αρχή στις υποδομές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Χρήστος Μπλουγούρας έδωσε έμφαση στο πόσο σημαντικό είναι να λύνονται προβλήματα και να εκσυγχρονίζονται υποδομές, όχι μόνο στην πόλη – όπως κάνει η ΔΕΥΑΤ – αλλά και σε χωριά.

 Η αποχέτευση

Το πρώτο έργο έχει τον τίτλο «Δίκτυο αποχέτευσης και έργα προσαγωγής λυμάτων οικισμού Μεγάλων Καλυβίων», προβλέπει την κατασκευή πλήρους εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης του οικισμού σε όλους τους δρόμους του σχεδίου πόλης και η μεταφορά του συνόλου των λυμάτων στον νέο βιολογικό καθαρισμό για την πλήρη επεξεργασία τους.

Θα κατασκευαστούν 2 αντλιοστάσια, το πρώτο ανατολικά του χωριού (στην οδό Ιωαννίνων) το δεύτερο στη νότια πλευρά, σε κοινόχρηστη δημοτική έκταση στην οδό Κολοκοτρώνη, με περίπου 34,5 χλμ. αγωγών.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 6.561.120,00 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από το  Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο βιολογικός καθαρισμός

Το δεύτερο μεγάλο έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μεγάλων Καλυβίων», έχει ως αντικείμενο την κατασκευή νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) για τον οικισμό των Μεγάλων Καλυβίων.
Ο ΕΕΛ καλύπτει τις ανάγκες των Μ. Καλυβίων για 20 χρόνια, ενώ προβλέφθηκε να καλύψει σε μελλοντική επέκτασή του για 40 χρόνια τα Μ. Καλύβια καθώς και να καλύψει τις ανάγκες αποχέτευσης όμορων χωριών, όπως η Αγ. Κυριακή, το Γλίνος, ο Λόγγος.  Θα κατασκευαστεί σε έκταση 25 περίπου στρεμμάτων (τα 11 στρέμματα παραχωρήθηκαν από το δήμο Τρικκαίων στη ΔΕΥΑΤ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.600.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) με χρηματοδότηση ομοίως από το Ταμείο Ανάκαμψης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για το κύκλωμα εκβιαστών κατέθεσε ο Ν. Χαρδαλιάς

Μηνυτήρια αναφορά  κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων που…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για συνέχιση παροχής αρδευτικού νερού από τον ποταμό ΄Αρδα για τους αγρότες του Έβρου

Σε συνέχεια της διαπραγμάτευσης από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Βουλγαρία, υπεγράφη η…

Ενδιαφέρουν 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη περιφερειαρχών με Τ. Θεοδωρικάκο και Θ. Λιβάνιο για ακρίβεια, εμπόριο, επιχειρηματικότητα και επενδύσεις

Το ζήτημα της ακρίβειας, θέματα εμπορίου, υποστήριξης της πραγματικής οικονομίας,  της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων …