Άρθρο Localit 04 Νοεμβρίου, 2024

Ξεκίνησε το έργο κατασκευής διυλιστηρίου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα Κιλκίς

Για την έναρξη των εργασιών κατασκευής διυλιστηρίου νερού στο πολεοδομικό συγκρότημα του Κιλκίς, ενημερώνει ο Δήμος, με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης ποιότητας του νερού των γεωτρήσεων του δικτύου Γαλλικού ποταμού.

Το έργο, το οποίο ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014 – 2020 (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) με χρηματοδότηση  8.763.470,85 ευρώ, ξεκίνησε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας από το αντλιοστάσιο, κοντά στο Σεβαστό, όπου και έχει εγκατασταθεί εργοτάξιο της αναδόχου εταιρίας.

Το διυλιστήριο νερού αναμένεται να ολοκληρωθεί ως κατασκευή στα τέλη του 2025.

Ως προς την τεχνική φύση του έργου προβλέπονται η κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας νερού, δυναμικότητας 500 m3/h, και η κατασκευή του αγωγού προσαγωγής από το τελικό αντλιοστάσιο εντός της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού έως το δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Κιλκίς,  μήκους 7.065 m.

Συμπληρωματικά, το δίκτυο ύδρευσης θα παρακολουθείται σε όλο το μήκος του από σύστημα τηλεελέγχου.

Στο χώρο όπου εκτελούνται οι εκσκαφικές εργασίες βρέθηκαν ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, οι οποίοι και συνομίλησαν με τους υπευθύνους της αναδόχου για τις λεπτομέρειες κατασκευής του διυλιστηρίου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 10 κατηγορούμενους και αθώωση για 11 αποφάσισε το Εφετείο

Με την κήρυξη οκτώ πρώην επικεφαλής και στελεχών της Πυροσβεστικής, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Ρόδου – Μία νεκρή στην Τουρκία

Σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απόσυρση του ΠΔ για τους όρους δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ο δήμος Πλατανιά και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής

Ειδική δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παλ Συμβουλίου Πλατανιάς με θέμα το…