Άρθρο Localit 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Ξεκινάει ο δρόμος του Μόρμορη στα Κύθηρα

Η σύμβαση κατασκευής του έργου, «Οδός Μόρμορη Αβλέμωνα», υπεγράφη από τον δήμαρχο Κυθήρων Ευστράτιο Χαρχαλάκη και τον ανάδοχο Χρ. Μαρασιώνη. Όπως επισημαίνει ο Δήμος πρόκειται για ένα από τα  σημαντικότερα οδικά έργα των τελευταίων ετών στο νησί, δεδομένου ότι συντομεύεται η διαδρομή από το Διακόφτι (κεντρικό λιμάνι) προς τις τουριστικές περιοχές του Αβλέμωνα και της Παλαιοπόλεως κατά τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα.

« Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τη νέα Γέφυρα στη θέση «Μάκρωνας» που ήδη κατασκευάζεται, δημιουργεί νέες συνθήκες οδικής ασφάλειας και ανάπτυξης σε ολόκληρη την περιοχή και κατ΄ επέκταση στο νησί μας ως σύνολο» τονίζει ο Δήμος και προσθέτει ότι έτσι, δύο από τα πλέον ουσιώδη αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, αιτήματα που είχαν διατυπωθεί από δεκαετιών, πλέον υλοποιούνται, χάρη στον μεθοδικό προγραμματισμό της Δημοτικής  Αρχής και την ουσιαστική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Προβλέπεται η διαπλάτυνση του συνόλου της οδού σε μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων προκειμένου να αποκτήσει το ενδεδειγμένο πλάτος των 5,5μ., η κατασκευή τεχνικών απορροής ομβρίων, η τοποθέτηση μεταλλικών προστατευτικών στηθαίων και η διαγράμμιση της οδού μετά την ασφαλτόστρωσή της με νέο σύγχρονο ασφαλτοτάπητα πάχους 5 εκατοστών.

Η μελέτη και η πλήρης ωρίμανση του έργου (συμπεριλαμβανομένων όλων των προβλεπόμενων εγκρίσεων) ήταν μια μακρά διαδικασία που περατώθηκε επιτυχώς από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων σε συνεργασία με το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων Αττικής της Π.Ε. Νήσων.

Το έργο, που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, έχει συνολικό προϋπολογισμό 500.000€ (με το ΦΠΑ), ενώ μετά την επιτευχθείσα έκπτωση (36%) η τελική δαπάνη του θα ανέλθει σε 322.189,10€. Η προθεσμία ολοκλήρωσης είναι 8 μήνες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρέθυμνο: Ημερίδα «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη»

Ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην πόλη», θα πραγματοποιηθεί,  την Παρασκευή 9…

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Παρατείνεται η ισχύς των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων

Την παράταση ισχύος των καρτών στάθμευσης μόνιμων κατοίκων που έχουν χορηγηθεί και ανανεωθεί έως τις…

Ενδιαφέρουν 06 Δεκεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία Δήμου Θέρμης – ΕΚΕΤΑ για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας

Η ανάπτυξη κοινών δράσεων και ενεργειών, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την…