Άρθρο Localit 20 Φεβρουαρίου, 2025

Ξεκινάει η εκπόνηση μελετών για τη δημιουργία Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον λιμένα της Νέας Μηχανιώνας

Μελέτες για τη δημιουργία Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον λιμένα της Νέας Μηχανιώνας θα εκπονηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημιουργηθούν όλες οι απαραίτητες υποδομές για την πλήρη εξυπηρέτηση των σκαφών και των επιβαινόντων σε αυτά.
Η δυναμικότητα του λιμένα σήμερα είναι 200 θέσεις ελλιμενισμού, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό κατειλημμένες από αλιευτικά σκάφη κάθε μεγέθους. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αξιοποίησης και επέκτασης της υφιστάμενης λιμενολεκάνης, η δυναμικότητα του καταφυγίου θα είναι της τάξης των 300 σκαφών αναψυχής διαφόρων μεγεθών, περιλαμβανομένων και σκαφών στην κατηγορία των mega yacht (δηλαδή πολυτελών θαλαμηγών μήκους άνω των 24m).
Η σύμβαση εκπόνησης των μελετών για τη δημιουργία του Καταφυγίου υπογράφτηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θερμαϊκού, από τον δήμαρχο Τζέκο Θεόδωρο. Το κόστος της σύμβασης, συνολικού ποσού 338.331 ευρώ, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών. Για την επίτευξη του σημερινού αποτελέσματος διεξήχθη για πρώτη φορά στο Δήμο Θερμαϊκού διεθνής ηλεκτρονικός διαγωνισμός, ενώ αναδείχτηκε ανάδοχος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…