Άρθρο Localit 20 Μαρτίου, 2023

Ξεκινά προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημόσια κτίρια στον Δήμο Φαρσάλων

Στον Δήμο Φαρσάλων, ξεκινά ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος 40 υποδομών, μετά την υπογραφή σύμβασης του εν λόγω έργου, από τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου και τον ανάδοχο.

Το έργο «Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου και Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών (σχολικά κτίρια) του Δήμου Φαρσάλων, βάσει των προδιαγραφών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.)», είναι συνολικού προϋπολογισμού 24.610,00 πλέον ΦΠΑ 24%.

«Αποτελεί ιδιαίτερη προτεραιότητα για εμάς η ασφάλεια όλων των πολιτών και πολύ περισσότερο των παιδιών μας. Γι’ αυτό επιλέξαμε στον προσεισμικό έλεγχο που θα διενεργηθεί στην επαρχία μας να ενταχθούν 25 σχολικές μονάδες, καθώς και πλήθος κτηρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης που είναι στην αρμοδιότητά μας. Θα ακολουθήσει δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος στις υποδομές που ενδεχομένως αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ στο τελικό στάδιο θα εκπονηθεί μελέτη αποτίμησης – ανασχεδιασμού με ενδεχόμενη μελέτη ενεργειακής απόδοσης και εδαφοτεχνική μελέτη», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Φαρσαλων.

Πέραν των σχολείων, των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και των αθλητικών κέντρων, θα ελεγχθούν επίσης η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Φαρμακείο της Δημοτικής Ενότητας Φαρσάλων, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Τοπικής Κοινότητας Βαμβακούς, το Δημαρχείο και το Παλαιό Κοινοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Κοινότητας του Μεγάλου Ευυδρίου και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Τοπικής Κοινότητας Ναρθακίου.

Οι συγκεκριμένες υποδομές έχουν επιλεγεί με βάση τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, τη σπουδαιότητά τους, το ιστορικό τους και το πλήθος των πολιτών που εξυπηρετούν, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των μαθητών.

Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ή ταχύς οπτικός έλεγχος διενεργείται από διμελείς επιτροπές πολιτικών μηχανικών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με εμπειρία άνω των δέκα ετών, με σκοπό την καταγραφή των κτιρίων και την πρώτη προσεγγιστική αποτίμηση της σεισμικής τους ικανότητας.

Με βάση τα στοιχεία που θα συλλεχθούν και θα καταγραφούν, εν μέρει επιτόπου και εν μέρει στο γραφείο, σε ειδικό δισέλιδο δελτίο, το δελτίο πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου δομικής τρωτότητας, προσδιορίζεται η κατηγορία προτεραιότητας (Α, Β ή Γ) και ένας αρχικός δείκτης σεισμικής ικανότητας για κάθε κτίριο κατόπιν σχετικής επεξεργασίας και βαθμονόμησης από τον αλγόριθμο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και
Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), ο οποίος λαμβάνει υπόψιν και τις αναμενόμενες μέγιστες σεισμικές δράσεις στη συγκεκριμένη περιοχή.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στα Τζουμέρκα από 1η μέχρι 20η Αυγούστου

Με πρόγραμμα γεμάτο από εκδηλώσεις έρχεται το 14ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ.…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Νέο ΚΕΠ στο χώρο του ΠΑΛΑΙ

Άνοιξε το νέο ΚΕΠ Γαλατσίου στον χώρο του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ) Ωράριο λειτουργίας :…

Ενδιαφέρουν 18 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΜΥ: Κορυφώνεται το θερμό κύμα με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

Μέχρι την Κυριακή 21 Ιουλίου θα διατηρηθούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστες τιμές πάνω από…