Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2023

 Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών με στόχο «την ανάγκη για εξωστρέφεια στη Δημόσια Διοίκηση».

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι «σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών οι οποίοι έχουν συμβάλλει μέσω των ενεργειών και των ιδεών τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας».

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου, δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στην πλατφόρμα digitalawards.gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους του διαγωνισμού.

Η ανάδειξη των νικητών και η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθούν εντός του δευτέρου τριμήνου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία ψηφιακής διακυβέρνησης επιμερίζονται στις ακόλουθες πέντε θεματικές κατηγορίες:

(α) Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη,

(β) Οικονομία, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα,

(γ) Υγεία και Κοινωνικές Υποθέσεις,

(δ) Παιδεία-Πολιτισμός,

(ε) Ασφάλεια του Πολίτη.

Επιπλέον, κάθε κατηγορία επιμερίζεται στις εξής δύο υποκατηγορίες: (α) Καλύτερης Εφαρμοσμένης Ιδέας, στην οποία βραβεύονται οι ιδέες που βρίσκονται είτε σε παραγωγική, είτε σε δοκιμαστική λειτουργία για τουλάχιστον τρεις (3) μήνες μέχρι την έναρξη υποβολής των αιτήσεων και (β) Καλύτερης Νέας Ιδέας, στην οποία βραβεύονται οι ιδέες που βρίσκονται σε στάδιο σύλληψης ή πειραματικό στάδιο, αλλά δεν έχουν τεθεί ακόμα σε παραγωγική ή δοκιμαστική λειτουργία. Τέλος, σε κάθε κατηγορία βραβεύονται οι δύο πρώτες εφαρμοσμένες και νέες ιδέες, με τους νικητές να λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2022 και έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Προχωρά η κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων στου Φλόκα

Στην Πάτρα, τρεις προσφορές από κατασκευαστικές εταιρείες, κατατέθηκαν στο σημερινό μεγάλο διαγωνισμό για την κατασκευή…

Ενδιαφέρουν 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου δημιουργήθηκε στο Δήμο Κιλελέρ

Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, υπαγόμενο στον Δήμαρχο, δημιούργησε ο Δήμος Κιλελέρ, στα πλαίσια των διατάξεων…

Ενδιαφέρουν 27 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: 5 εκ. ευρώ στον Δήμο για ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων

Το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε 17 σημεία (πλατείες και κοινόχρηστους χώρους της Κατερίνης) ξεκινά…