Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2023

 Ξεκινά η υποβολή προτάσεων για τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνονται τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών με στόχο «την ανάγκη για εξωστρέφεια στη Δημόσια Διοίκηση».

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει ότι «σκοπός του διαγωνισμού είναι η επιβράβευση δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών οι οποίοι έχουν συμβάλλει μέσω των ενεργειών και των ιδεών τους στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης στη χώρα μας».

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δημοσίου, δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς, είναι από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 15η Φεβρουαρίου 2023. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν στην πλατφόρμα digitalawards.gov.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους του διαγωνισμού.

Η ανάδειξη των νικητών και η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθούν εντός του δευτέρου τριμήνου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία ψηφιακής διακυβέρνησης επιμερίζονται στις ακόλουθες πέντε θεματικές κατηγορίες:

(α) Δημόσια Διοίκηση, Αυτοδιοίκηση και Δικαιοσύνη,

(β) Οικονομία, Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα,

(γ) Υγεία και Κοινωνικές Υποθέσεις,

(δ) Παιδεία-Πολιτισμός,

(ε) Ασφάλεια του Πολίτη.

Επιπλέον, κάθε κατηγορία επιμερίζεται στις εξής δύο υποκατηγορίες: (α) Καλύτερης Εφαρμοσμένης Ιδέας, στην οποία βραβεύονται οι ιδέες που βρίσκονται είτε σε παραγωγική, είτε σε δοκιμαστική λειτουργία για τουλάχιστον τρεις (3) μήνες μέχρι την έναρξη υποβολής των αιτήσεων και (β) Καλύτερης Νέας Ιδέας, στην οποία βραβεύονται οι ιδέες που βρίσκονται σε στάδιο σύλληψης ή πειραματικό στάδιο, αλλά δεν έχουν τεθεί ακόμα σε παραγωγική ή δοκιμαστική λειτουργία. Τέλος, σε κάθε κατηγορία βραβεύονται οι δύο πρώτες εφαρμοσμένες και νέες ιδέες, με τους νικητές να λαμβάνουν χρηματικό έπαθλο.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2022 και έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Δημόσιας Διοίκησης» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΝ: Ξεκινά το «Εξοικονομώ-Σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης»

Εντός των επόμενων μηνών προχωρά η κυβέρνηση στην υπουργική απόφαση προκήρυξης της δράσης «Εξοικονομώ-Σύνδεση με…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συγκέντρωση Πασχαλινών δώρων σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

Με σύνθημα «Μπες και φέτος στο ρόλο σου! Γίνε Νονός» το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και…

Ενδιαφέρουν 23 Απριλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές του Κινήματος Διάσωσης και Επαναλειτουργίας του Σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου

Σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιεί το Κίνημα Διάσωσης και Επαναλειτουργίας  του Σιδηροδρόμου…