Άρθρο Localit 07 Απριλίου, 2020

Ξεκινά η μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η πολύπλοκη διαδικασία για την μετεγκατάσταση 12 παιδιών από την Ελλάδα στο Λουξεμβούργο, που υλοποιείται σε συνεργασία των αρχών των δύο, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM) και με την υποστήριξη και ενθάρρυνση της Ευρ. Επιτροπής.

Τα τελευταία βήματα για την μετεγκατάσταση των 12 ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων συζητήθηκαν σήμερα σε τηλεφωνική συνομιλία του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γ. Κουμουτσάκου με τον Υπουργό Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου του Λουξεμβούργου, κ. Jean Asselborn.

Η μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων ανηλίκων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μετά το Καθολικό Πάσχα και ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε πως
η εξέλιξη αυτή επιτυγχάνεται παρά την δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. Δημιουργεί θετική δυναμική και επιτυχές προηγούμενο για την μετεγκατάσταση και άλλων ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ευρώπη. Ο κ. Κουμουτσάκος συμπλήρωσε ακόμη πως πέραν του Λουξεμβούργου, εννέα ακόμη Ευρωπαίοι εταίροι μας, η Γαλλία, η Γερμανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Πορτογαλία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία και το Βέλγιο, έχουν εκφράσει την επιθυμία, να δεχθούν στις χώρες τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…