Άρθρο Localit 12 Οκτωβρίου, 2022

Ξεκινά η κατασκευή του πρώτου παθητικού σχολείου στα Τρίκαλα

Το πρώτο εκ βάθρων παθητικό κτίριο στα Τρίκαλα κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το διδακτήριο του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, η σύμβαση κατασκευής του οποίου υπογράφτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, από τον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας, «Π. Σγουραλής και Σία Ε.Ε»».

Το έργο που έχει προϋπολογισμό 695.000€ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και όπως τονίζει ο Δήμος, συγκεντρώνει πλήθος μοναδικών χαρακτηριστικών:

  • Είναι το πρώτο εκ θεμελίων παθητικό κτίριο στα Τρίκαλα και μάλιστα το πρώτο σχολείο. Παθητικό είναι το κτίριο που διατηρεί όλον το χρόνο μια άνετη και ευχάριστη θερμοκρασία, με ελάχιστες ενεργειακές απαιτήσεις και, επομένως, μικρή επιβάρυνση για θέρμανση
  • Επιλύει προβλήματα στέγασης των νηπίων στην ευρύτερη περιοχή Μπάρας – Βαρουσίου
  •  Κατασκευάζεται στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ, ως τμήμα των έργων του Δήμου Τρικκαίων για την αναβάθμιση της περιοχής του λόφου προφήτη Ηλία. Υπενθυμίζεται ότι ακριβώς δίπλα θα λειτουργήσει το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων, το Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας και η περιοχή θα είναι τμήμα της ανάπλασης – ανάδειξης του λόφου.

Το διδακτήριο είναι δυναμικότητας 50 νηπίων  και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Τέλος όπως  επισημαίνει ο Δήμος Τρικκαίων, δεν είναι το μόνο σχολείο, για το οποίο έχει μεριμνήσει πριν την ενεργειακή κρίση, για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης: “Με εντάξεις και ολοκληρώσεις έργων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αναβαθμίζονται ενεργειακά, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων (ολοκληρώθηκε), το 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο Τρικάλων (συνεχίζονται οι εργασίες), το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Τρικάλων (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), το Γυμνάσιο και το Λύκειο Βαλτινού (δόθηκε η έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης), με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 5,2 εκ. ευρώ”, ενημερώνει σχετικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 20 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκατό νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων θα εγκατασταθούν στο Ηράκλειο

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των 100 νέων  υπογείων κάδων στο Ηράκλειο,…

Βιώσιμες Πόλεις 16 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Επιμόρφωση στελεχών του Δήμου σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας

Επιμόρφωση στελεχών του σε θέματα κλιματικής ουδετερότητας, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων και η  e-trikala ΑΕ.…

Βιώσιμες Πόλεις 15 Φεβρουαρίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Επεκτείνεται το δίκτυο υπόγειων κάδων σε γειτονιές της πόλης

Νέα συστήματα υπόγειων κάδων συμβατικού απορρίμματος και ανακύκλωσης τοποθετεί αυτό το διάστημα σε τέσσερις γειτονιές…