Άρθρο Localit 14 Οκτωβρίου, 2021

Ξεκινά η διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης Κυκλικής Οικονομίας, στο Δήμο Κοζάνης

Με την κατάρτιση του φιλόδοξου Σχεδίου Δράσης Κυκλικής Οικονομίας, ο Δήμος Κοζάνης  στοχεύει Στην προώθηση της κυκλικότητας αλλά και τη σύνθεση κυκλικών εφαρμογών, οι οποίες θα επιφέρουν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη, στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης, με την κατάρτιση του φιλόδοξου Σχεδίου Δράσης Κυκλικής Οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική αρχή επιδιώκει τη χαρτογράφηση αειφόρων και βιώσιμων παρεμβάσεων, οι οποίες θα επιφέρουν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Δήμος Κοζάνης θέτει σε διαβούλευση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου το εν λόγω σχέδιο, ώστε  φορείς αλλά και πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους.

Η κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία εντάσσεται στηνστρατηγική της  Διακήρυξης Κλιματικής Ουδετερότητας «Κοζάνη 2030 – Μία Πράσινη και Έξυπνη Πόλη» , η οποία εγκρίθηκε  με την ΑΔΣ 216/31-7-2021 και έχει θέσει σαν στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας για την  Κοζάνη έως το 2030.

Σημειώνεται, ότι η κατάρτιση του Σχεδίου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας και διάθεση πίστωσης ποσού 31.412.033,10 € για την υλοποίησή του από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018– Μέτρο 1 – Άξονας προτεραιότητας 2».

Με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος Κοζάνης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν με τις παρεμβάσεις τους στη διαβούλευση, καθώς και να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία και να συμμετάσχουν στην ανοιχτή συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 18 Οκτωβρίου 2021 κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το υλικό της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης https://cityofkozani.gov.gr/diabouleuseis.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 14 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τριπλό Πιλοτικό Πρόγραμμα στα Πηγαδάκια Δ.Ε. Βούλας

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εφαρμόζει από τον Οκτώβριο του 2019, το πλέον καινοτόμο πρόγραμμα…

Βιώσιμες Πόλεις 14 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στον Άγιο Αρτέμιο το 7ο πάρκο «τσέπης» της Αθήνας

Στον Άγιο Αρτέμιο, σε μία πυκνοδομημένη γειτονιά της Αθήνας, γνωστή και ως Γούβα, «γεννήθηκε» το 7ο κατά…

Βιώσιμες Πόλεις 14 Οκτωβρίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην εκπόνηση του ΣΦΗΟ προχωρά ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Την εκπόνηση του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) υπέγραψε  χθες Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος…