Άρθρο Localit 27 Ιανουαρίου, 2023

«We Remember»: Φωταγωγήθηκε το Ιστορικό Ρολό της Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης συμμετέχει στην παγκόσμια διαδικτυακή εκστρατεία: «We Remember», που διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) με την οποία, η παγκόσμια κοινότητα έχει τη δυνατότητα να τιμήσει και να δείξει πως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα θύματα του Ολοκαυτώματος και πως δε θα επιτρέψει να επαναληφθεί ένα παρόμοιο έγκλημα.

Χθες το βράδυ, 26 Ιανουαρίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρα μνήμης του εβραϊκού Ολοκαυτώματος από το ναζιστικό καθεστώς, κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, φωταγωγήθηκε το Ρολόι της Ξάνθης -ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα της πόλης – με το λογότυπο της εκστρατείας.

“Ενώσαμε τις φωνές των Ξανθιωτών με αυτές όλου του κόσμου διατρανώνοντας ότι «Κανείς δεν ξεχνά το μεγαλύτερο οργανωμένο έγκλημα του ναζιστικού καθεστώτος». Διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και στέλνουμε το πανανθρώπινο μήνυμα της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης”, αναφέρει ο Δήμος Ξάνθης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κόνιτσας: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Κεφαλοχώρι

Ο Δήμος Κόνιτσας διοργανώνει μαζί με τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, το Υπουργείο…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιορτή της Μητέρας στο Άλσος Περιστερίου με δράσεις για όλη την οικογένεια

Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2026, στο Άλσος Περιστερίου, μια ολοήμερη γιορτή…

Ενδιαφέρουν 07 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Δελφών: Τριήμερες εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Μάχης στο Χάνι της Γραβιάς

Ο Δήμος Δελφών και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φωκίδας τιμούν, με επετειακές εκδηλώσεις…