Άρθρο Localit 06 Μαρτίου, 2023

Βύρωνας: Πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για την ανακύκλωση στα σχολεία της πόλης

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου Mind the Waste (δράσεις για την καθαριότητα και τη διαχείριση απορριμμάτων), διένειμε ο Δήμος Βύρωνα στα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της πόλης.

Είχαν προηγηθεί παρουσίαση σε εκπαιδευτικούς του υλικού αυτού, το οποίο αποτελείται από εκπαιδευτική εργαλειοθήκη, παιχνίδια και εγχειρίδιο – οδηγό για την χρήση του κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στο εγχειρίδιο συμπεριλαμβάνεται το θεωρητικό υπόβαθρο, που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί για να υλοποιήσουν τις εκπαιδευτικές δράσεις της εργαλειοθήκης.

Όπως σημειώνει ο Δήμος, το υλικό είναι διαθέσιμο ηλεκτρονικά σε όλους και μπορεί να αναπαραχθεί από όσους ενδιαφέρονται. Δείτε σχετικά https://www.dimosbyrona.gr/article.php?cat=678.

“Στόχος μας είναι μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να περάσουμε το μήνυμα ότι τα σκουπίδια μας δεν είναι όλα για πέταμα. Στο Δήμο Βύρωνα γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να μειώσουμε τα απορρίμματα, να ξεχωρίσουμε τα χρήσιμα υλικά, να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη, να κερδίσουμε σε ποιότητα ζωής και καθαρό περιβάλλον”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Δεντροφύτευση στο πάρκο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή 11/6

Δράση δεντροφύτευσης στην περιοχή του νέου Αμαρουσίου, διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ανάπτυξης…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…