Άρθρο Localit 08 Ιουλίου, 2024

Βύρωνας: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ελέγχου διαταραχών μνήμης

Στον Δήμο Βύρωνα ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουλίου, το πρόγραμμα ελέγχου διαταραχών μνήμης, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο.

Διοργανώθηκε από το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Βύρωνα, σε συνεργασία με τον καθηγητή Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ του  Αιγινήτειου Νοσοκομείου,  Αντώνη Πολίτη και τον Ψυχίατρο, Βασίλειο Δημητρίου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε επανέλεγχος σε 50 άτομα που είχαν συμμετάσχει σε αντίστοιχη δράση το Φθινόπωρο του 2021. Συνολικά οργανώθηκαν 8 ιατρεία από την Επισκέπτρια Υγείας Βασιλική Παναγιωτακοπούλου, στα οποία πραγματοποιήθηκε έλεγχος μνήμης και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων μαζί με τους συμμετέχοντες.

Στόχος του προγράμματος ήταν η παρακολούθηση και αξιολόγηση της μνήμης των συμμετεχόντων στην κοινότητα.

Ο Δήμος Βύρωνα, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους κ.κ. Πολίτη και Δημητρίου για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία του προγράμματος, επισημαίνει τη σημασία της τακτικής παρακολούθησης της μνήμης, υπογραμμίζοντας ότι: «Η έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη των διαταραχών μνήμης είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής και την αποφυγή σοβαρότερων προβλημάτων υγείας στο μέλλον. Ενθαρρύνουμε όλους να συμμετέχουν σε παρόμοια προγράμματα και να μην παραμελούν την υγεία τους».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαμιέων: Νεκρός σε τροχαίο ο αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης

Τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στον νέο περιφερειακό δρόμο της Λαμίας, με θύμα τον αντιδήμαρχο της…

Ρεπορτάζ 20 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αυλαία σήμερα για τον γραπτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τον 2ο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, που διεξάγεται με σημαντικές…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…