Άρθρο Localit 10 Μαρτίου, 2023

Βύρωνας: «Γιάννης Χ = xenos»- Διαδραστική θεατρική παράσταση για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό

Η διαδραστική θεατρική παράσταση «Γιάννης Χ= xenos», παρουσιάστηκε από το Κέντρο Λαϊκών Σπουδών- Τόπος Αλλού, στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Βύρωνα για τον σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική Βία.

Η παράσταση που έγινε στον Δημοτικό κινηματογράφο “Νέα Ελβετία” την Τετάρτη 8 Μαρτίου και απευθυνόταν στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των σχολείων του Βύρωνα, αποτελεί μια προσέγγιση του πολυπαραγοντικού κοινωνικού φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (Bullying) και της βίας, εν γένει ανάμεσα στους εφήβους, μέσα από τη διάδραση καλλιτεχνών και θεατών φέρνοντας στο φως τα αίτια και τα χαρακτηριστικά των συμπεριφορών του «θύματος» και του «θύτη.

Η παράσταση εξελίσσεται με δράση και αφήγηση μέσα από τους ρόλους των ηθοποιών αλλά και προβολές για να οδηγηθεί στο τέλος της, που είναι αναπάντεχο και αισιόδοξο.

Μετά την παράσταση ακολούθησε συζήτηση όπου μεγάλη σημασία δόθηκε στη γνώμη των μαθητών που ακούστηκαν και προκάλεσαν περαιτέρω συζήτηση.

«Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα σχόλια από μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο για το περιεχόμενο, όσο και για το συντονισμό και τη μεθοδολογία της δράσης, ήταν εξαιρετικά θετικά», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Βύρωνα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 03 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Με σεβασμό και συγκίνηση τιμήθηκαν τα 82 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με επίκεντρο τη μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου…

Ενδιαφέρουν 02 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πολιτιστικό Φθινόπωρο 2026 στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που απευθύνονται σε…

Ενδιαφέρουν 01 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόσκληση του Δήμου Σκύδρας σε συγγραφείς και δημιουργούς

Ο Δήμος Σκύδρας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την καταγραφή των τοπικών συγγραφέων και των βιβλίων…