Άρθρο Localit 17 Μαΐου, 2024

Βύρωνας: Έτοιμο το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Καρέα

Το νέο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα, εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 15/5, από τον δήμαρχο Βύρωνα Αλέξη Σωτηρόπουλο και τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ & δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης ,Γιάννη Κωνσταντάτο, παρουσία πλήθους κόσμου όλων των ηλικιών.

Το νέο έργο που αφορά στην αναβάθμιση σε πολυχώρο πρασίνου και αναψυχής, ενός εγκαταλειμμένου πάρκου, στο τέρμα της οδού Δάφνης, έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για όλους τους δημότες, αλλά και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής στην περιοχή.

Στο πάρκο, δημιουργήθηκε υπαίθριο γυμναστήριο, αλλά και χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, καθώς και αρκετοί χώροι παιχνιδιού με τραπέζι αντισφαίρισης, σκάκι και άλλα διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα, ενισχύθηκε η φύτευση και εγκαθίσταται νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.  Οι υφιστάμενοι αναβαθμισμένοι κοινόχρηστοι χώροι βελτιώνουν το μικροκλίμα και ενοποιούνται οι επιμέρους λειτουργίες που αναπτύσσονται εντός του χώρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

 «Σκοπός του νέου οικογενειακού πάρκου είναι να δώσει νέα ζωή στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια το υφιστάμενο πάρκο ήταν σκοτεινό, βρώμικο και δυσπρόσιτο. Μάλιστα, οι πολίτες του Καρέα μετά την δύση του ηλίου απέφευγαν να το επισκέπτονται. Πλέον, αποτελεί μία όαση πρασίνου, ξεκούρασης, αναψυχής και διασκέδασης για όλες τις ηλικίες. Η πόλη μας έχει ανάγκη από τέτοια έργα σε κοινόχρηστους χώρους και πλατείες. Αυτή είναι η πρώτη από μία σειρά παρεμβάσεων που προγραμματίζουμε στους κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις της πόλης μας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βύρωνα τόνισε «ότι είναι ένα έργο φιλικό προς το περιβάλλον και ελπίζουμε να αγκαλιαστεί από τους όλους τους Καρεώτες.»

Από τη δική του πλευρά, ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ,  Γιάννης Κωνσταντάτος ανέφερε-εκτός των άλλων- πως «παρά τις δυσκολίες που βρέθηκαν στην πορεία της διαδικασίας της υλοποίησης του πάρκου, με παρότρυνση του δημάρχου Αλέξη Σωτηρόπουλου πραγματοποιήθηκε πιο γρήγορα η δημιουργία του. Αυτό πρέπει να πιστωθεί στον ίδιο τον Δήμαρχο καθώς είναι δική του επιτυχία».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 12 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Έτοιμος ο 1ος σταθμός παραχώρησης ποδηλάτων με δωρεάν χρήση

Δύο σταθμούς παραχώρησης ποδηλάτων, χωρίς καμία χρέωση, για όσους επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο για τις…

Βιώσιμες Πόλεις 24 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Πυκνώνει & επεκτείνεται το δίκτυο καφέ κάδων βιοαποβλήτων στην πόλη

Η προμήθεια 282 νέων καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων, ξεκίνησε από τον Δήμο Βριλησσίων, με στόχο…

Βιώσιμες Πόλεις 22 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινούν δύο νέα έργα ανάπλασης σε Τούφα και Κάτω Χαλάνδρι

Το πράσινο φως άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο, για την υπογραφή της σύμβασης δυο ακόμη σημαντικών…