Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2022

Βρετανία: Παρατείνεται η απαγόρευση για τη χρήση ποτιστικών λάστιχων στους κήπους παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις

Η βρετανική επιχείρηση κοινής ωφέλειας Thames Water ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι θα παρατείνει μία ισχύουσα απαγόρευση για τα ποτιστικά λάστιχα των κήπων, καθώς “η στάθμη των ύδατος στους ποταμούς μας είναι χαμηλότερη από το συνηθισμένο επίπεδο”, παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

“Αυτή η χρονιά ήταν μία από τις πιο ξηρές που έχουν καταγραφεί, καθώς στους 10 από τους τελευταίους 12 μήνες καταγράφηκαν λιγότερες βροχοπτώσεις από το μέσο όρο βροχοπτώσεων”, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της εταιρίας.

“Τα επίπεδα του ύδατος στους ταμιευτήρες μας συνεχίζουν να παραμένουν κάτω από το μέσο επίπεδο και θα χρειαστεί να πέσει πολύ περισσότερη βροχή, ώστε η στάθμη των υδάτων να επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα.”

Η αρχική απαγόρευση προς τους Βρετανούς αναφορικά με τη χρήση λάστιχων ποτίσματος επιβλήθηκε στις 24 Αυγούστου, αφού η χώρα κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί ποτέ στους 40,3 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια ενός πρωτόγνωρου κύματος καύσωνα.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να ανακοινώσει μία συγκεκριμένη ημέρα, όταν ερωτήθηκε για την ακριβή χρονική διάρκεια της απαγόρευσης, δηλώνοντας ότι αυτό “θα εξαρτηθεί από τον καιρό.”

Η Thames Water, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες κοινής ωφέλειας στον τομέα της υδροδότησης στη χώρα και εξυπηρετεί 15 εκατομμύρια καταναλωτές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εκτός Συνόρων 28 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιταλία: Πάνω από 90% των δήμων κινδυνεύουν από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Περισσότερο από το 90% των δήμων στην Ιταλία κινδυνεύουν από κατολισθήσεις και άλλες φυσικές καταστροφές,…

Εκτός Συνόρων 11 Νοεμβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινά και πάλι σήμερα η δίκη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου

Η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ξεκινά και πάλι σήμερα, με τη σημαντική…

Εκτός Συνόρων 12 Οκτωβρίου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος αξιώνει την παραίτηση μελών του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες μετά την αποκάλυψη ρατσιστικών σχολίων τους

Η αμερικανική προεδρία ζήτησε χθες Τρίτη να παραιτηθούν τρία μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Λος…