Άρθρο Localit 29 Δεκεμβρίου, 2020

Βρετανία: Πάνω από 2 εκατ. εμβολιασμοί εβδομαδιαίως για να αποφευχθεί τρίτο κύμα

Δύο εκατομμύρια ανθρώπους την εβδομάδα πρέπει να εμβολιάσει η Βρετανία κατά του κορονοϊού προκειμένου να αποφύγει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

Στη Βρετανία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα covid-19 και περισσότεροι από 71.000 θάνατοι από την ασθένεια μέχρι τη Δευτέρα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

«Το πιο αυστηρό σενάριο παρέμβασης -με όλη την Αγγλία να βρίσκεται στο επίπεδο 4 του συναγερμού, τα σχολεία να παραμένουν κλειστά όλο τον Ιανουάριο και 2 εκατομμύρια ανθρώπους να εμβολιάζονται κάθε εβδομάδα- είναι το μοναδικό που θεωρούμε ότι θα μπορέσει να περιορίσει το βάρος στις μονάδες εντατικής θεραπείας κάτω από τα επίπεδα που είδαμε στο πρώτο κύμα» της επιδημίας του κορονοϊού, αναφέρεται στην έκθεση.

«Αν δεν υπάρξει μαζικός εμβολιασμός, ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλειών, των εισαγωγών στις μονάδες εντατικής θεραπείας και των θανάτων το 2021 ενδέχεται να ξεπεράσει αυτόν που καταγράφηκε το 2020», τονίζεται στην έκθεση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, πολύ πιο μεταδοτικό, εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιβληθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι η Βρετανία θα αρχίσει να εμβολιάζει και με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού από τις 4 Ιανουαρίου και μετά, καθώς η έγκρισή του από τη ρυθμιστική αρχή της χώρας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τον Δεκέμβριο η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που έδωσε άδεια για τη χρήση του εμβολίου των Pfizer και BioNTech.

Την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι στη χώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Κανένα ελαφρυντικό στους ενόχους για την τραγωδία

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισαν οι δικαστές στους δέκα ενόχους για την υπόθεση της πυρκαγιάς στο…

Ρεπορτάζ 04 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εκδήλωση του Ινστιτούτου για τη Σοσιαλδημοκρατία –InSocial για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής

«Ναι στην Ανάπτυξη – Όχι στην υποβάθμιση και αλλοίωση του παράκτιου τοπίου». Αυτό ήταν το…