Άρθρο Localit 23 Δεκεμβρίου, 2019

Βρετανία-ΕΕ: Ταχεία έγκριση βίζας επιστημόνων και ερευνητών σχεδιάζει το Λονδίνο καθώς πλησιάζει το Brexit

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αυξήσει τον αριθμό των επιστημόνων που μπορούν να λάβουν βίζα με γρήγορες διαδικασίες, στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης να προσελκύσει περισσότερους ερευνητές μετά το Brexit.

Ο αριθμός των αυτών που μπορούν να λάβουν υποτροφίες, οι οποίες συχνά συνοδεύονται από ταχεία έγκριση βίζας θα αυξηθεί σε πάνω από 120 από 62, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, άρα χρειαζόμαστε ένα σύστημα μετανάστευσης που να προσελκύσει τα πιο λαμπρά μυαλά σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισe την έγκριση του Κοινοβουλίου για την συμφωνία του για το Brexit, δεσμεύθηκε τον Αύγουστο να χαλαρώσει τους κανόνες μετανάστευσης για τους επιστήμονες προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αντιμετωπίσει την έλλειψή τους.

Η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου, αν και αμέσως μετά θα ξεκινήσει μια 11μηνη, μεταβατική περίοδος με το ευρωπαϊκό μπλοκ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαύδος: Ξεκίνησε η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης

Ξεκίνησε στη Γαύδο η λειτουργία του συστήματος τηλεμετρίας-τηλεχειρισμού των δεξαμενών του δικτύου ύδρευσης, που έχει…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναγκαία η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων για την τοπική ανάπτυξη

Ημερίδα με θέμα «Κλιματική Αλλαγή Υδάτινα Οικοσυστήματα και Τοπική Ανάπτυξη» αύριο Σάββατο 26 Απριλίου  στο…