Άρθρο Localit 05 Φεβρουαρίου, 2019

Βραζιλία: 134 νεκροί ο απολογισμός από την κατάρρευση ενός φράγματος στην Μπρουματζίνιου

Ο απολογισμός από την κατάρρευση ενός φράγματος τελμάτων στην Μπρουμαντζίνιου, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, αυξήθηκε  από τους 121 στους 134 νεκρούς και σχεδόν 200 αγνοούμενους, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ενδέκατη ημέρα των ερευνών, οι πυροσβέστες του κρατιδίου Μίνας Ζεράις διευκρίνισαν ότι 199 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι κι ότι οι 120 από τις 134 σορούς που βρέθηκαν, έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι έρευνες διακόπηκαν για αρκετές ώρες χθες και σήμερα εξαιτίας των καταιγίδων, που πλήττουν την περιοχή, όμως τα ελικόπτερα ξεκίνησαν εκ νέου τις πτήσεις πάνω από την πληγείσα ζώνη σήμερα το μεσημέρι.

Ένας εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων παραδέχθηκε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι ορισμένες σοροί δεν θα εντοπιστούν ποτέ κάτω από τη λάσπη.

«Από κάποια στιγμή, λόγω της αποσύνθεσης των πτωμάτων, θα είναι αδύνατο να βρούμε τις σορούς. Όμως, έως αυτή τη στιγμή, ακόμα κι αν χρειαστεί να παραμείνουμε τέσσερις, πέντε ή έξι μήνες, οι πυροσβέστες θα επιχειρούν στην περιοχή αδιάκοπα» εξήγησε.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μystreet»: Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή για καταγγελία αυθαίρετης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα

Οι δήμοι θα καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα «Μητρώο Καταχώρισης Αδειών Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων», το οποίο…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τις ανάγκες και τα προβλήματα των δομών κοινωνικής μέριμνας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων

Οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές κοινωνικής μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας…

Ρεπορτάζ 21 Φεβρουαρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαντορίνη: Έρευνα του ΕΚΠΑ για τον εντοπισμό περιοχών αυξημένου κατολισθητικού κινδύνου

Συστηματική έρευνα στο ανάγλυφο της Σαντορίνης διεξάγει η Διεπιστημονική Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων και Κρίσεων του…