Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2023

Βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης» στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει την ιστοσελίδα recycle.corfu.gr,  τον πρώτο δημοτικό ιστότοπο στην ιστορία του νησιού , που αφορά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση, διακρίθηκε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η διάκριση έλαβε χώρα στα φετινά βραβεία  «GREEK GREEN AWARDS 2023».

Στο Δήμο  απονεμήθηκε το βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης»,  στην κατηγορία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde.Tec.

Το recycle.corfu.gr αποτελεί έναν εύχρηστο  διαδικτυακό οδηγό, ο οποίος βοηθάει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων τους και κυρίως να μειώνουν καθοριστικά τις αστοχίες τους στο σημαντικό  στάδιο της «Διαλογής στη Πηγή».

Ταυτόχρονα τους ενημερώνει αποτελεσματικά και για τις διαθέσιμες λύσεις χωριστής συλλογής των ρευμάτων αποβλήτων που προσφέρονται ήδη εντός των ορίων του Δήμου.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Δήμος, recycle.corfu.gr είναι διαθέσιμη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και μέχρι σήμερα διαθέτει περισσότερες από 18.000 προβολές.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία  προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων και οδήγησε στην απονομή του ειδικού βραβείου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC –  «100 Ευφυών Πόλεων»  Παναγιώτα Τζάννε. Στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου, είχε ιδιαίτερη συμβολή ο επιστημονικός συνεργάτης Βίκτωρας Δημουλής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πειραιάς: Μουσική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην πλατεία Κοραή

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, γεμάτη νότες και μελωδίες, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σάμος: Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και η τρίτη στη Μεσόγειο που αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

Η πόλη της Σάμου αναγνωρίστηκε ως TsunamiReady, σε τελετή που διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου,…