Άρθρο Localit 27 Μαρτίου, 2023

Βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης» στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει την ιστοσελίδα recycle.corfu.gr,  τον πρώτο δημοτικό ιστότοπο στην ιστορία του νησιού , που αφορά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ανακύκλωση, διακρίθηκε ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Η διάκριση έλαβε χώρα στα φετινά βραβεία  «GREEK GREEN AWARDS 2023».

Στο Δήμο  απονεμήθηκε το βραβείο «Περιβαλλοντικής ενημέρωσης»,  στην κατηγορία «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» στο πλαίσιο της έκθεσης Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος Verde.Tec.

Το recycle.corfu.gr αποτελεί έναν εύχρηστο  διαδικτυακό οδηγό, ο οποίος βοηθάει τους δημότες ώστε να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων τους και κυρίως να μειώνουν καθοριστικά τις αστοχίες τους στο σημαντικό  στάδιο της «Διαλογής στη Πηγή».

Ταυτόχρονα τους ενημερώνει αποτελεσματικά και για τις διαθέσιμες λύσεις χωριστής συλλογής των ρευμάτων αποβλήτων που προσφέρονται ήδη εντός των ορίων του Δήμου.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησε ο Δήμος, recycle.corfu.gr είναι διαθέσιμη τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά και μέχρι σήμερα διαθέτει περισσότερες από 18.000 προβολές.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία  προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων και οδήγησε στην απονομή του ειδικού βραβείου στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Δήμου η αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και Project Manager της τοπικής ομάδας του ICC –  «100 Ευφυών Πόλεων»  Παναγιώτα Τζάννε. Στη δημιουργία του συγκεκριμένου ιστότοπου, είχε ιδιαίτερη συμβολή ο επιστημονικός συνεργάτης Βίκτωρας Δημουλής.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πρόγραμμα ΤΕΒΑ: Διανομή τροφίμων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κοζάνης

Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πραγματοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας…