Άρθρο Localit 01 Δεκεμβρίου, 2014

Βουλγαρία:Αύξηση του κατώτατου μισθού,προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

κατώτατος μισθός ΒουλγαρίαΠρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2015 προωθεί ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ.

Η αύξηση-κατά 40 λέβα-θα γίνει σε δύο δόσεις. Συγκεκριμένα, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί από τα 340 λέβα στα 360 την 1η Ιανουαρίου και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λόγοι «παγώματός» του θα αυξηθεί στα μέσα του 2015 στα 380 λέβα.

Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης από τον Γκοράνοφ, ο οποίος είχε προαναγγείλει σχέδια για «πάγωμα» του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2014.

Σε συνέντευξή του στη δημόσια ραδιοφωνία, ο Βούλγαρος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έπειτα από συνομιλίες που είχε με τα εργατικά συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, αποφάσισε να αλλάξει την πρότασή του.

Ο κ. Γκοράνοφ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι καλύτερο για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την κατανάλωση, διατηρώντας, παράλληλα, τη δημοσιονομική σταθερότητα. Σημείωσε δε, ότι το ΑΕΠ αναμένεται να σημειώσει άνοδο που θα κυμανθεί από 0,8% – 1,0% το 2015.

Εξάλλου, και ο υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής Ιβάιλο Κάλφιν τόνισε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειές του για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ένας χρόνος λειτουργίας του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας

Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας (ΓΑΕΦ) του Δήμου Αθηναίων, το οποίο…

Ρεπορτάζ 13 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προχωρούν οι διαδικασίες για Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών και Λουτρά Θέρμης

Προχωρούν άμεσα από τον δήμο Θεσσαλονίκης οι διαδικασίες για δύο μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή…

Ρεπορτάζ 11 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΑΔ: Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων από περιφερειάρχη και υπηρεσιακά όργανα Περιφέρειας

Σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων από περιφερειάρχη, καθώς και υπηρεσιακά όργανα Περιφέρειας διαπιστώθηκε από ελέγχους της Εθνικής…