Τριήμερο γαστρονομικό φεστιβάλ, διοργανώνει η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, από αύριο Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Ιουλίου.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών προϊόντων μέσω της γαστρονομίας, συνδέοντάς τα έτσι με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην τουριστική υποδομή και την τοπική ανάπτυξη της Νέας Αγχιάλου.
Στην τριήμερη αυτή εκδήλωση συμμετέχουν γαστρονομικά τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες και τσιπουράδικα παρουσιάζοντας τις σπεσιαλιτέ τους, ντόπιοι αρτοποιοί που θα παρουσιάζουν τα μυστικά των αρτοσκευασμάτων τους, κρεοπώλες και τυροκόμοι και ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Αγχιάλου με τη διοργάνωση διαγωνισμού μαγειρικής δημιουργώντας μια ποικιλία ντόπιων συνταγών.
Παράλληλα, θα παρουσιάζονται τα τοπικά προϊόντα όπως κρασί, τσίπουρο, λάδι, ζυμαρικά, κρεατικά, μέλι, όσπρια κτλ.