Άρθρο Localit 14 Ιουνίου, 2024

Βέροια: Αποκαθίστανται οι ζημιές από το μπουρίνι

Τις «πληγές» που προκάλεσε το δυνατό μπουρίνι στη Βέροια αποκαθιστούν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου. Από τους δυνατούς χθεσινοβραδινούς ανέμους έπεσαν δέντρα πάνω σε κολώνες φωτισμού, βυθίζοντας στο σκοτάδι για πολλές ώρες μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Καταστροφές προκλήθηκαν επίσης από «ιπτάμενες» λαμαρίνες, στέγαστρα και μεταλλικές κατασκευές, που ξηλώθηκαν από ταράτσες πολυκατοικιών, πλακώνοντας οχήματα, αλλά και σε γεωργικές καλλιέργειες. Έσπασαν δέντρα και κλαδιά οπωροφόρων δέντρων, ροδακινιών και κερασιών, που ήταν σε φάση συγκομιδής.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Βέροιας, Βασίλης Παπαδόπουλος, οι ριπές των ανέμων τόσο στον αστικό ιστό όσο και στα χωριά ήταν τόσο ισχυρές που «τρόμαξε ο κόσμος. Ευτυχώς, ήμασταν τυχεροί και δεν είχαμε τραυματισμούς. Η κλιματική κρίση μας χτυπάει και μας χτυπάει αλύπητα».

Επιπλέον, μια ακακία που μοίραζε τη σκιά της για δεκάδες χρόνια, έπεσε στο «Βήμα του Αποστόλου Παύλου», δίπλα στην κεντρική πλατεία Ωρολογίου, χωρίς ωστόσο να προκληθούν ζημιές στο μνημείο. Τα συνεργεία του Δήμου από τις πρώτες ώρες βρέθηκαν επί ποδός για να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα από τους δρόμους και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους 13 περιφερειάρχες: Στο επίκεντρο η πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα σχέδια ανάπτυξης

Τους 13 περιφερειάρχες της χώρας υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των…

Ρεπορτάζ 30 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναδρομικές αυξήσεις για 40.000 δημόσιους υπαλλήλους με προσωπική διαφορά από τον Ιούνιο

Αναδρομικές αυξήσεις στους μισθούς τους θα δουν από τον Ιούνιο 40.000 δημόσιο υπάλληλοι που διατηρούν…

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προστασία των ιδιοκτησιών που επί 40 χρόνια βρίσκονταν εντός των ορίων οικισμών κάτω των 2000 κατοίκων, ζητά το Π.Σ. Νοτίου Αιγαίου

Τάσσεται ομόφωνα κατά του ΠΔ και καταθέτει πρόταση κοινωνικά δίκαιη, στη βάση της ανάγκης προστασίας…