Άρθρο Localit 23 Αυγούστου, 2018

Β. Αποστόλου: Στόχος να δημιουργηθεί ένας ανθεκτικός γεωργικός τομέας

Έχει δημιουργηθεί πια ένα «περιβάλλον με αυξημένο βαθμό ελευθερίας», έτσι ώστε να μπορεί στο εξής η κυβέρνηση να ασκεί πολιτική «δίκαιης ανάπτυξης», αναφέρει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «F&M Voice» και προσθέτει ότι ο κεντρικός στόχος παραμένει ο ίδιος: «Ανάπτυξη με γνώμονα το συμφέρον του κόσμου της εργασίας και της παραγωγής».

Ειδικότερα, για τους αγρότες ο κ. Αποστόλου επισημαίνει τις δυο μεγάλες «προκλήσεις» που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Η πρώτη αφορά την προσπάθεια για «άριστη» αξιοποίηση των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και η δεύτερη εστιάζεται στο «στρατηγικό σχέδιο» που έχει κατατεθεί στους Θεσμούς και αφορά συνολικά τον αγροτικό χώρο.

Με μοχλό τη νέα ΚΑΠ, το υπουργείο επιδιώκει να δημιουργηθεί ένας ανθεκτικός γεωργικός τομέας για την χώρα, αναφέρει ο κ. Αποστόλου και τονίζει ότι με βάση το «στρατηγικό σχέδιο» θα μπορεί να διασφαλιστεί η παραγωγή σε βασικά αγροτικά προϊόντα και η επάρκεια των τροφίμων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της χώρας, καθώς η αύξηση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της απασχόλησης με την είσοδο νέων αγροτών.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι παρά την κρίση, ο πρωτογενής τομέας κρατήθηκε ζωντανός και η κυβέρνηση πάλεψε, δίνοντας προτεραιότητα σε μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό χώρο.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε τροχιά επανεξέτασης ο Ν. 4830/21: Διάλογος ΚΕΔΕ-Νέμεσις

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Α’ Αντιπρόεδρος…

Ρεπορτάζ 18 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Νισύρου: Σε εφαρμογή η σύμβαση αναβάθμισης του Δημοτικού Ελικοδρομίου

Δήμαρχος Νισύρου: «Πρόκειται για μια επένδυση που εξυπηρετεί άμεσα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα…

Ρεπορτάζ 05 Φεβρουαρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλλική Σκάλα Λαυρίου: Με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο η αποκατάσταση

Εξασφαλίστηκε Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της Γαλλικής Σκάλας Μεταλλείων Λαυρίου – Σημαντικό βήμα ανάδειξης της…