Άρθρο Localit 26 Ιανουαρίου, 2017

Τροποποίηση του νόμου για τις ΑΕ ζητούν περιφέρεια Αττικής και ΕΒΕΑ για να δοθεί “ανάσα» στις επιχειρήσεις

Σε τροποποίηση του ισχύοντος νόμου περί Ανωνύμων Εταιριών, προκειμένου να αποφευχθούν νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, καλούν τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, με κοινή τους σημερινή επιστολή η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Συγκεκριμένα ζητούν από το υπουργείο να προβεί σε αυτή την τροποποίηση “προκειμένου να αποφευχθεί κύμα λουκέτων σε επιχειρήσεις, που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν πληρούν τις προϋποθέσεις συνέχισης της λειτουργίας τους, με βάση τον ισχύοντα νόμο”.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή, στην ουσία η τροποποίηση προσφέρει «ανάσα» στις επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν για τα επόμενα δύο χρόνια. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι περιφέρειες υποχρεούνται να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες για τη διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων που βρίσκονται στη διοικητική της δικαιοδοσία, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Όπως για παράδειγμα όταν η εταιρία δεν έχει το ελάχιστο κεφάλαιο που ορίζεται κάθε φορά από το νόμο, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας μειωθεί κάτω από το 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου και όταν η εταιρία δεν έχει υποβάλει οικονομικές καταστάσεις επί μία τριετία. Προκειμένου μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους και χειμάζονται στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να μην πάψουν να λειτουργούν, απαιτείται, όπως τονίζουν η κυρία Δούρου και ο κ. Μίχαλος, η τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 08 Αυγούστου, 2025
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 01 Αυγούστου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνεργασία ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την ενημέρωση του προσωπικού της Τ.Α.

Υπογράφηκε στις 21/7/2025 προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠ.ΕΣ. – Κ.Ε.Δ.Ε. – ΕΝ.Π.Ε. – Ε.Ε.Τ.Α.Α. με αντικείμενα…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 30 Ιουλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Καίρια παρέμβαση της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο Ναυτιλίας για την τροποποίηση του Π.Δ. 71/2020

Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Στέφανο Γκίκα Καίρια…