Τη δυνατότητα αξιοποίησης και προσαρμογής των προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας και των στρατηγικών των μακροπεριφερειών για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Crețu.
Η Επίτροπος αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που χρηματοδοτούνται ήδη από τα διαρθρωτικά ταμεία τονίζοντας ότι περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ διατίθενται για έργα σχετικά με την κοινωνική ένταξη στην περίοδο 2014-2020. Κάλεσε δε τα κράτη μέλη να καταθέσουν τις προτάσεις τους για επενδύσεις που στοχευμένα χρειάζονται στον τομέα αυτό καθώς, όπως επισήμανε, πιθανά να μην ήταν προτεραιότητές τους όταν αρχικά σχεδιάζονταν τα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Επίτροπος: «Καλώ τα κράτη μέλη να επικοινωνήσουν άμεσα με την Επιτροπή. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε αλλαγές των προγραμμάτων ώστε να αναταποκριθούν στις νέες ανάγκες».
Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με ψήφισμά της στις 4 Σεπτεμβρίου στη Μυτιλήνη καλούσε την Επιτροπή μεταξύ άλλων «να εξετάσει την τροποποίηση των προτεραιοτήτων των διαπεριφερειακών και διασυνοριακών προγραμμάτων και την ένταξη σε αυτές του μεταναστευτικού προβλήματος και της ενσωμάτωσης των μεταναστών», θέση που είχαν επαναλάβει κατά τη συνάντησή τους (21 Σεπτεμβρίου) με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιούνκερ ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, κ. Κώστας Αγοραστός και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.
Άρθρο Localit 24 Σεπτεμβρίου, 2015
Τροποποιήσεις σε προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Ετικέτες
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ρεπορτάζ
22 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφυλάξεις για τη μετεξέλιξη των ΚΔΑΠ – Ζητούμενο η σταθερότητα και η χρηματοδότηση
Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στις 19 Δεκεμβρίου…
Ρεπορτάζ
18 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ για το σχέδιο του νέου Κώδικα Αυτοδιοίκησης- Θετικά σημεία, ενστάσεις και επόμενα βήματα
Με ποσοστό 67,2%, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενέκρινε την…
Ρεπορτάζ
08 Δεκεμβρίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινή δήλωση ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΕΔΕ & ΠΕΔ/ΚΜ για την απομάκρυνση της Γενικής Διευθύντριας ΕΡΤ3
Θεσσαλονίκη 8.12.2025 Ανακοίνωση – Δήλωση Η ξαφνική αποπομπή της Γενικής Διευθύντριας της…