Άρθρο Localit 09 Ιουνίου, 2021

Τροπολογία για θέματα που αφορούν τους δήμους κατατέθηκε στη Βουλή- Τι προβλέπει

Τροπολογία με σειρά διατάξεων που αφορούν τους δήμους κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τη τηλεργασία στο Δημόσιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο Πέμπτη, 10 Ιουνίου.

Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

Με το άρθρο 1 παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την απογραφή της περιουσίας των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Με το άρθρο 2, που αφορά στην έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, προβλέπεται ότι υπάγονται πλέον στη ρύθμιση και οφειλές που θα βεβαιωθούν έως 30 Ιουνίου,  από 28 Φεβρουαρίου που προβλεπόταν.

Το άρθρο 3, αφορά και αυτό την έκτακτη ρύθμιση οφειλών και ορίζει ότι η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση παρατείνεται έως 31 Οκτωβρίου (θα έληγε 30 Ιουνίου). Επίσης  εισάγεται μεταβατική διάταξη για τον τρόπο υποβολής της αίτησης .

Με το άρθρο 4 που αφορά τις παρατάσεις  μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων και  πλέον ορίζεται ότι η ρύθμιση  θα αφορά όχι μόνο μισθώσεις που είχαν λήξει, αλλά και όλες τις ενεργές μισθώσεις ανεξαρτήτως του χρόνου λήξης αυτών.

Με το άρθρο 5 που αφορά στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», εισάγεται η δυνατότητα πόροι για το πρόγραμμα  να προέρχονται από δανεισμό από ίδιους πόρους του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Με το άρθρο 6, το οποίο ρυθμίζει θέματα επιχειρήσεων που συστήνονται για τη φιλοξενία του θεσμού “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», ορίζει ότι αυξάνονται από 20 σε 28 οι συμβασιούχοι, που μπορεί να προσλάβει η δημοτική επιχείρηση για την “Πολιτιστική Πρωτεύουσα”.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 22 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Πέτσας: Στόχος μας η μεταβίβαση από το 2023 του ΕΝΦΙΑ στους δήμους

Το 2022 θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στους…

Υπουργείο Εσωτερικών 18 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
 Οκτώ εκατ. ευρώ σε Δήμους της χώρας για ναυαγοσωστική κάλυψη

Συνολικό ποσό ύψους 8.000.000 ευρώ κατανέμεται σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής…

Υπουργείο Εσωτερικών 17 Ιουνίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στ. Πέτσας: Ένταξη έργων ύψους 181 εκατ. ευρώ στο “Αντώνης Τρίτσης”

Έργα συνολικού ύψους 181.650.444 ευρώ, εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών.…