Άρθρο Localit 21 Νοεμβρίου, 2022

Τρίκαλα: 32% μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στην πόλη με την ελεγχόμενη στάθμευση

Στα Τρίκαλα, με τη χρήση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης,(ΣΕΣ), η πόλη «αναπνέει» και ταυτόχρονα 28.000 κιλοβατώρες θα αποδοθούν σε μέλη ευπαθών ομάδων.

Αυτά είναι δύο από τα βασικά στοιχεία του ΣΕΣ που υλοποιούν ο Δήμος Τρικκαίων και η δημοτική εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη» από τα μέσα Οκτωβρίου 2022.

Έναν μήνα μετά, τα δεδομένα του πρώτου μήνα λειτουργίας του νέου Συστήματος (ΣΕΣ) αποδεικνύουν ότι, επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος, η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στα Τρίκαλα, κατά 32%, όπως προκύπτει από τους αισθητήρες μέτρησης της κίνησης που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος.

« Αυτό σημαίνει, λιγότερο καυσαέριο και μικρότερη ταλαιπωρία για εύρεση χώρου στάθμευσης, όπως αποδεικνύεται από ένα άλλο στοιχείο: μειώθηκε και κατά 6,5 ολόκληρες ώρες ο χρόνος στάθμευσης, από 9,5 σε μόλις 3 ώρες. Αντίστοιχα, αυξήθηκε η πιθανότητα να βρεθεί θέση στάθμευσης από καταναλωτές κατά 50%», σημειώνει ο Δήμος Τρικκαίων και προσθέτει ότι: Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν επίσης την αποδοχή του ΣΕΣ με 4.700 χρήστες, με 510 αιτήσεις από μόνιμους κατοίκους και – το κυριότερο – με 28.000 κιλοβατώρες, που θα διατεθούν σε τρικαλινούς/ες που είναι ενταγμένοι/ες στις δομές πρόνοιας του Δήμο.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι «αυτή η διάσταση, η κοινωνική, είχε προαναγγελθεί από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος είχε τονίσει ότι το μισό του ποσού που συγκεντρώνεται, «μετατρέπεται» σε κιλοβατώρες και αποδίδεται στην κοινωνία με τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Και δεν καθόλου λίγες, αν σκεφτεί κανείς πως αναλογεί στην πληρωμή των μηνιαίων λογαριασμών για περίπου 60 σπίτια!».

Αναλυτικά τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η «Αστική Ανάπτυξη ΑΕ» αναφέρουν:

  • Χρήστες: 4.700
  • Αριθμός Συναλλαγών: 14:200
  • Συνολικός χρόνος στάθμευση 1.200.000 λεπτά (20.000 ώρες)
  • Αιτήσεις μόνιμων κατοίκων: 510
  • Επιδοτούμενες kWh: 28.000
  • Μείωση κυκλοφοριακού φόρτου: 32%
  • Μείωση μέσου χρόνου στάθμευσης: από 9,5 ώρες σε 3 ώρες
  • Αύξηση διαθεσιμότητας και πιθανότητας εύρεσης θέσης στάθμευσης: 50%

Ήδη, πάντως, η Αστική Ανάπτυξη, σε συνεχή συνεργασία με τους πολίτες, έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις, προκειμένου να διορθωθούν ζητήματα λειτουργίας του ΣΕΣ.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι το σύστημα «διευκολύνει την πόλη να ανασάνει, διευκολύνει την προσπάθεια για πιο καθαρή πόλη, για να μπορούν τα εμποδιζόμενα άτομα να κυκλοφορούν, οι πεζοί και οι ποδηλάτες να χρησιμοποιούμε περισσότερο, δρόμους και πεζοδρόμια. Ανθρώπινη και λειτουργική πόλη μπορεί να υπάρξει με τη συμβολή όλων μας. Στην πορεία βλέπουμε πιθανές δυσχέρειες, τις συζητούμε και δίνουμε λύσεις για το καλύτερο».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έδεσσα: Σε πλήρη εξέλιξη το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο αποκατάστασης και επανάχρησης του Κανναβουργείου, που χρηματοδοτείται από το…

Βιώσιμες Πόλεις 27 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας εκπονεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ). Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Ιανουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακύκλωση  ρούχων και υποδημάτων στον Δήμο Παγγαίου

Μωβ κάδοι για την ολοκληρωμένη διαχείριση ειδών ένδυσης και υπόδησης, και λοιπών υφασμάτινων ειδών, τοποθετούνται…