Άρθρο Localit 23 Οκτωβρίου, 2017

Τον Γ. Μουζάλα προτείνει η Ελλάδα για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προτείνει η ελληνική κυβέρνηση για τη θέση του επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης,  θεωρώντας την υποψηφιότητα αυτή «υψηλού συμβολισμού».

Όπως ειδικότερα αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υψηλού συμβολισμού την υποψηφιότητα αυτή, σε μία στιγμή που η ήπειρος μας βρίσκεται εμπρός σε ένα υπαρξιακό δίλημμα: θα συνεχίσει να είναι η πατρίδα των αγώνων για την ελευθερία ή θα υποκύψει στο ανερχόμενο κύμα εσωστρέφειας, ξενοφοβίας και σωβινισμού;

Επίσης, σημειώνεται πως, έχοντας δώσει έμπρακτα δείγματα γραφής για την προστασία των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, αλλά και των μειοψηφιών, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ως το βασικότερο διακύβευμα της περιόδου που διανύουμε την επιβεβαίωση του φιλελεύθερου και δημοκρατικού χαρακτήρα των Ευρωπαϊκών πολιτικών και έχει την πεποίθηση ότι η εκλογή του κ. Μουζάλα θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται πως ο κ. Μουζάλας είναι άνθρωπος των δικαιωμάτων, από ιδιαίτερα νέα ηλικία και πολύ πριν από την άμεση ενασχόλησή του με την ενεργή πολιτική, αγωνίστηκε στην πρώτη γραμμή για την προστασία των δικαιωμάτων, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Επισημαίνεται, επίσης, πως ο κ. Μουζάλας από τη θέση του υπουργού υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της διαχείρισης της μείζονος ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης με αποτελεσματικότητα, αλλά και αμετακίνητη προσήλωση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και στην προστασία των προσφύγων και των αδυνάτων.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκη για το Μάτι: Ενοχή για 10 κατηγορούμενους και αθώωση για 11 αποφάσισε το Εφετείο

Με την κήρυξη οκτώ πρώην επικεφαλής και στελεχών της Πυροσβεστικής, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής…

Ρεπορτάζ 03 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών στον θαλάσσιο χώρο βόρεια της Ρόδου – Μία νεκρή στην Τουρκία

Σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χαρακτηρίζεται «πολύ ισχυρή», καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια…

Ρεπορτάζ 02 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Απόσυρση του ΠΔ για τους όρους δόμησης σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ζητά ο δήμος Πλατανιά και οι παραγωγικοί φορείς της περιοχής

Ειδική δημόσια συνεδρίαση πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Παλ Συμβουλίου Πλατανιάς με θέμα το…