Άρθρο Localit 18 Μαΐου, 2022

Το Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» υλοποιούν οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης

Το Κοινωνικό Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» υλοποιούν οι Δήμοι Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού και Πετρούπολης, σε μια επιπλέον προσπάθεια για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών στην κοινωνία και την εργασία.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 575.000€, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού, αφορά συνολικά 35 νοικοκυριά και 55 ωφελούμενους.
Στόχος του είναι, η άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης ατόμων ή οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης στέγης, μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας, καθώς και η πλήρης αυτονόμηση και επανένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, μέσω της επιστροφής στην αγορά εργασίας.

Η επέκταση του προγράμματος σε περισσότερους Δήμους, η κάλυψη μεγαλύτερου αριθμού ατόμων και ο χαρακτήρας μόνιμης δημόσιας πολιτικής με πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελούν εξαιρετικές πρωτοβουλίες της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου.

Όπως έχει αναφέρει και η ίδια, «κεντρικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση με αποτελεσματικές συνέργειες ενισχύουμε την κοινωνική επανένταξη των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας. Όλοι μαζί καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία και συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Την ικανοποίησή τους για την ένταξη των τριών Δήμων στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» και την υλοποίησή του εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους οι Δήμαρχοι Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, επισημαίνοντας:

«Η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής συνοχής είναι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, το μεγάλο ζητούμενο, για αυτό και η επένδυση στην κοινωνική προστασία μέσω ενεργητικών πολιτικών και υπηρεσιών που θα λειτουργούν συμπληρωματικά, αλλά σε μονιμότερη βάση από τα επιδόματα, πρέπει να αποτελέσει τη βασική στρατηγική για τη μείωση της αστεγίας και την επανένταξη ατόμων στον κοινωνικό ιστό. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να ζουν σε ένα ασφαλές μέρος που μπορούν να αποκαλούν «σπίτι» και θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την Υφυπουργό Εργασίας που, μέσα από την ευαισθητοποίηση και τις πρωτοβουλίες της, αυτό γίνεται πράξη».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός ανάδειξης αναδόχου για την εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Νάξου

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκθεση ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ – Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού

Ξεκίνησε η έκθεση Βιόσφαιρα Κέας, με τίτλο «Βιοποικιλότητα Κέας, Η χλωρίδα και η πανίδα του…

Ενδιαφέρουν 09 Αυγούστου, 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ένα νέο διαχρονικό μνημειακό σύνολο 18 στρεμμάτων αποδίδει στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου το ΥΠΠΟΑ

Στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και στην…