Άρθρο Localit 29 Δεκεμβρίου, 2016

Το Πεκίνο εξέδωσε ‘πορτοκαλί’ συναγερμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση

ατμοσφαιρική-ρύπανση-ΠεκίνοΤο Πεκίνο εξέδωσε σήμερα ‘πορτοκαλί’ συναγερμό για την ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η κινεζική πρωτεύουσα αναμένεται να βυθιστεί εκ νέου στο νέφος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο δημοτικό γραφείο περιβαλλοντικής προστασίας.

Η ρυπογόνα ομίχλη αναμένεται να καλύψει περιοχές του Πεκίνου, της Τιαντζίν, της Χεμπέι και της Χενάν στη βόρεια Κίνα. Ο συναγερμός θα ισχύει από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, απαγορεύεται η κυκλοφορία ρυπογόνων οχημάτων και φορτηγών που μεταφέρουν μπάζα ενώ κάποια εργοστάσια θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους. Το σύστημα συναγερμού του Πεκίνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση έχε τέσσερα επίπεδα, με το ‘κόκκινο’ να είναι η ανώτερη βαθμίδα ενώ ακολουθείται από το ‘πορτοκαλί’, το ‘κίτρινο’ και το ‘γαλάζιο’.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 12 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με την Υφυπουργό Εργασίας Άννα Ευθυμίου

Θέματα υποδομών, χρηματοδότησης και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα στο τραπέζι της συνάντησης  Ο…

Ρεπορτάζ 11 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Κοζάνης: Ενεργειακές αναβαθμίσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ στην Ακρινή

Σε σημαντικές ενεργειακές παρεμβάσεις στην κοινότητα της Ακρινής προχωρά ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας έργα συνολικού…

Ρεπορτάζ 05 Μαρτίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γ. Παπαναστασίου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στηρίζει το πρόγραμμα «Όλοι Digital»

Ο Β’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργος Παπαναστασίου απηύθυνε χαιρετισμό στην…