Άρθρο Localit 08 Δεκεμβρίου, 2021

Το όραμα της Κοζάνης για το 2030: Ψηφιακός μετασχηματισμός και εκπλήρωση του στόχου της κλιματικής ουδετερότητας

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και το όραμα της Κοζάνης για το 2030 αποτέλεσαν τα βασικά θέματα του 3ου θεματικού εργαστηρίου (workshop) προετοιμασίας για την Αποστολή«100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Ευρωπαϊκές Πόλεις μέχρι το 2030».

«Η πρόκληση είναι μπροστά μας. Όλοι μαζί διαμορφώνουμε την Κοζάνη του αύριο και το κοινό μας μέλλον», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας στην ομιλία του. Από την πλευρά του, ο συντονιστής της συζήτησης, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Καραγιαννίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι [Αν ενταχθεί στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης μέχρι το 2030»]«Η Κοζάνη θα γίνει μια πόλη αγνώριστη. Το 2030 θα έχουμε μια άλλη Κοζάνη».

Την υφιστάμενη κατάσταση, καθώς και τις δυνατότητες και προοπτικές του Δήμου Κοζάνης παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Νίκος Πλόσκας.

Σημειώνεται, ότι η διαδικασία υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLUBE).

Στο θεματικό εργαστήριο συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Σωματείου «Διάζωμα», της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και του Τμήματος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών Δήμου Κοζάνης. Επίσης, συμμετείχαν μέλη του δικτύου «απόΔημος» και της ομάδας εργασίας που εκπόνησε το Στρατηγικό Σχέδιο «Κοζάνη:Έξυπνη Πόλη», αλλά και  στελέχη εταιρειών πληροφορικής και επικοινωνιών.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συμμετοχής στην προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης, στον διαδικτυακό τόπο kozani2030.eu .

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 26 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψηφιακά υδρόμετρα στην Αμοργό

Σύγχρονο σύστημα ύδρευσης  με ψηφιακό σύστημα ελέγχου και εποπτείας, αποκτά η Αμοργός. Ο Δήμος του…

Βιώσιμες Πόλεις 26 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης

Στα Τρίκαλα, σε εξέλιξη είναι το εμβληματικό έργο ανάπλασης που  προσδίδει νέα όψη στο κέντρο…

Βιώσιμες Πόλεις 25 Μαΐου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα σύγχρονη πλατεία κατασκευάζεται στην Χαλκίδα

Έντονο «πράσινο» χαρακτήρα, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις του δημόσιου χώρου, θα έχει η…