Άρθρο Localit 19 Μαΐου, 2022

Το νέο σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής παρουσίασε ο Μ. Βορίδης

Το νέο σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, που συντελείται με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών Βορίδης και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα Βιβή Χαραλαμπογιάννη.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης και στοχοθεσίας έρχεται να αντικαταστήσει ένα χρονοβόρο, με βαρύ διοικητικό κόστος και αναποτελεσματικό σύστημα αξιολόγησης. Το νέο σύστημα προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη βαθμολόγηση των προϊσταμένων με ταυτόχρονη ενδυνάμωση του ρόλου τους μέσα από την παροχή μίας πληθώρας διοικητικών εργαλείων.

Παράλληλα καταργείται η βαθμολόγηση για τους υπαλλήλους και αποσυνδέεται η αξιολόγηση από την τιμωρία, καθιστώντας σαφές ότι οι αλλαγές που συντελούνται στοχεύουν στη διαρκή βελτίωση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων μέσα από την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων τους, αλλά και τον εντοπισμό των αδυναμιών τους, προκειμένου αυτές να καλύπτονται μέσα από επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία έχει αναλάβει να εκπονήσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης .

Ο κ. Βορίδης παρουσίασε επίσης τον θεσμό του Συμβούλου Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ο οποίος θα αναλάβει για πρώτη φορά τον κρίσιμο ρόλο της υποστήριξης, της καθοδήγησης, της παροχής συμβουλών καθώς και τη συνδρομή της αρμόδιας οργανικής μονάδας στην εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης και των σχεδίων ανάπτυξης των υπαλλήλων και των προϊσταμένων.

Αναφορικά με το Σύστημα Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, ο υπουργός σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση πιλοτικά και πρόσθεσε ότι έχει συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους η δέσμευση συνολικού ποσού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα διοχετευθεί μέχρι τέλος του έτους στους υπαλλήλους εκείνους που θα εργαστούν για την υλοποίηση των έργων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τέλος, ο κ. Βορίδης παρουσίασε μία σειρά διατάξεων που θα προστεθούν στο υφιστάμενο πλαίσιο που διέπει τους μετακλητούς υπαλλήλους και τους ειδικούς συμβούλους των ιδιαιτέρων γραφείων των υπουργείων, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στη λειτουργία τους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
30 εκ. ευρώ σε 135 δήμους, ΔΕΥΑ και περιφέρειες για έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές – Πρόσκληση ΥΠΕΣ

Το ποσό των 30 εκ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης…

Υπουργείο Εσωτερικών 23 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Έγκριση πρόσληψης 343 συμβασιούχων σε ΝΠΙΔ ΟΤΑ για παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η  πρόσληψη τριακοσίων σαράντα τριών (343) συμβασιούχων σε 15  ΝΠΙΔ…

Υπουργείο Εσωτερικών 16 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΕΣ: Κατανομή τρίτης δόσης ΚΑΠ στους δήμους ύψους 125 εκ. ευρώ

Υπεγράφη από το υπουργείο Εσωτερικών η κατανομή της τρίτης τακτικής επιχορήγησης των δήμων (ΚΑΠ), ύψους…