19 Ιουνίου, 2021

Το μήνυμα του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, 20 Ιουνίου,  στέλνει το ακόλουθο μήνυμα:

 

«Όσο κι αν οι «παγκόσμιες ημέρες» έχουν έναν τυπικό χαρακτήρα, εντούτοις είναι μια καλή αφορμή για αφύπνιση. Το προσφυγικό  και τα προβλήματα που ενέχει για τους ίδιους τους πρόσφυγες και τις τοπικές κοινωνίες είναι πάντα εδώ, όσο κι αν η έγνοιά μας τον τελευταίο χρόνο ήταν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει επισημάνει με παρεμβάσεις της, στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς που συμμετέχει, την ανάγκη της Ευρωπαϊκής στήριξης της χώρας μας, αφού τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την άλλη έχουμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αποσυμφόρηση των Δήμων που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού με την συνδρομή των μεγαλύτερων Δήμων της Ελλάδας, στη βάση μιας δίκαιης κατανομής.

Οι Δήμοι της Ελλάδας στήριξαν την όλη προσπάθεια του Ελληνικού Κράτους, ειδικά σε στιγμές που αυτό δεν ήταν σε φάση να το κάνει, στην αρχή της προσφυγικής κρίσης, με τις δομές τους για την προστασία των προσφύγων αλλά και το δίχτυ προστασίας που άπλωσαν, όλο αυτό το διάστημα.

Χρειάζεται πάντα μεγαλύτερη προσπάθεια, μεγαλύτερη ανεκτικότητα και φυσικά περισσότερη χρηματοδότηση για τη μεταφορά, τη σίτιση και τη διαμονή τους.

Οι πρόσφυγες, όσο κι αν ο όρος είναι απρόσωπος, είναι άνθρωποι που χρειάζονται φροντίδα.

Την ίδια ώρα όμως να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος που οφείλει να  προασπίζει τα σύνορά της, τηρώντας τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 26 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έκτακτα μέτρα προστασίας για πολίτες και εργαζομένους στους Δήμους λόγω καύσωνα

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ : Και ενόψει καύσωνα κανείς δεν θα είναι μόνος του  …

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου 24 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μήνυμα του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Η 47η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα τιμής αλλά και προβληματισμού.   Τιμούμε…

Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου ... 22 Ιουλίου, 2021
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Νόρμπερτ Μπάρτλε

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: Προχωράμε για τη θεσμική αναβάθμιση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης   Τα γραφεία…