Άρθρο Localit 14 Φεβρουαρίου, 2024

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ομόφωνα στηρίζει τα 28 πρώην μέλη του Δ.Σ. Αγίου Δημητρίου

Διώκονται για παράβαση καθήκοντος με δόλο επειδή δεν άσκησαν έφεση κατά δύο πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων, οι οποίες μετέτρεπαν 38 συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ στηρίζει το αίτημα για κατάργηση της “διάταξης Βορίδη”

Τη συμπαράσταση και έγγραφη υποστήριξη της, αποφάσισε το ΔΣ της ΚΕΔΕ για την παραπομπή των 28 πρώην και νυν Δημοτικών Συμβούλων του δήμου Αγίου Δημητρίου, συμπεριλαμβανομένης της πρώην δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου,  επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου με δύο δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες  αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι/ες που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ΙΔΟΧ, συνδέονται με το δήμο με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά από παραπομπή από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, βάσει του άρθρου 37 του Νόμου 4915/2022. Με το εν λόγω άρθρο καθίσταται  υποχρεωτική η έφεση εκ μέρους των δήμων στις περιπτώσεις δικών, οι οποίες αφορούν τον προσδιορισμό ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης μεταξύ εργαζομένων και δήμων. Ακόμη και στην περίπτωση που η Δικαιοσύνη αποφασίσει να απεικονίσει την πραγματική εργασιακή σχέση εργαζομένων (πάγιες και διαρκείς ανάγκες), που δήθεν προσλήφθηκαν για έκτακτες και απρόβλεπτες ανάγκες, «υποχρεώνει» στην εξάντληση κάθε ένδικου μέσου από τους δήμους.

Η πρώην δήμαρχος Αγία Δημητρίου υπέβαλε αίτηση στην ΚΕΔΕ να υποστηρίξει την ενέργεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου του Αγίου Δημητρίου, ζητώντας παράλληλα  την κατάργηση της διάταξης (άρθρο 37 του Ν.4915/2022), η οποία διάταξη καταφανώς φαλκιδεύει την αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ομόφωνα αποφάσισε έγγραφη στήριξη στο αίτημα άρσης της ισχύος του άρθρου 37 του Νόμου 4915/2022, γνωστό και «ως διάταξη Βορίδη», η οποία υποχρεώνει τους δήμους να ασκήσουν έφεση κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων,  που δικαιώνουν τους συμβασιούχους και μετατρέπουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 16 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ΚΕΔΕ στο High- Level Political Forum του ΟΗΕ με θέμα «Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Δ. Καφαντάρης: Η διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς αποτελεί πολιτική προτεραιότητα για την Αυτοδιοίκηση της…

ΚΕΔΕ 15 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συνάντηση Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ με τον Μ. Κόνσολα

Η δημιουργία  ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή  στο επίκεντρο συνάντησης Το πάγιο αίτημα των…

ΚΕΔΕ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σημεία για δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ (08/07)

Τα σημεία που διεξάγονται σήμερα δωρεάν rapid test από τον ΕΟΔΥ είναι τα παρακάτω: Κτίριο…