Άρθρο Localit 20 Σεπτεμβρίου, 2023

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου

Ζητά την άμεση διερεύνηση του περιστατικού της επίθεσης  και των απειλών που προηγήθηκαν από τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης που δέχτηκε από «αγνώστους»  ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζει την αμέριστη στήριξη του στον δήμαρχο και την οικογένεια του.

Τονίζει ότι το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.

Υπογραμμίζει ότι προκαλεί εύλογη αγανάκτηση το γεγονός ότι  αν και ο δήμαρχος Λαμιέων είχε καταγγείλει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είχε γίνει αποδέκτης απειλών σε βάρος του και σε βάρος μελών της οικογένειάς του στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, δυστυχώς δεν έγινε τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ ζητά  από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.

Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων. Η βία δεν έχει καμία θέση στην Αυτοδιοίκηση», καταλήγει το ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

 

Ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου

Στη Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση η βία δεν έχει θέση

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 2023, μετά από πρόταση του Προέδρου της Λάζαρου Κυρίζογλου, συζήτησε το περιστατικό της επίθεσης που δέχθηκε από «αγνώστους», ο συνάδελφος Δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραΐσκος κι εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος καταδικάζει με κατηγορηματικό κι απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση σε βάρος του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου κι εκφράζουμε την αμέριστη στήριξη μας στο συνάδελφο δήμαρχο και την οικογένεια του.
  • Το συγκεκριμένο περιστατικό, που έγινε λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, δυναμιτίζει το προεκλογικό κλίμα και θέτει σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σε τοπικό επίπεδο.
  • Μας προκαλεί εύλογα αγανάκτηση το γεγονός πως και στο πρόσφατο παρελθόν, όπως ο δήμαρχος Λαμιέων με δημόσια δήλωση του καταγγέλλει, ο ίδιος είχε γίνει ξανά αποδέκτης απειλών από αγνώστους, τόσο σε βάρος του, όσο και σε βάρος μελών της οικογένειας του, τις οποίες είχε καταγγείλει στις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα που να αποτρέψει το θλιβερό περιστατικό.
  • Ζητούμε από τα όργανα της Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας να διερευνήσουν άμεσα τόσο το περιστατικό της επίθεσης, όσο και των απειλών που σύμφωνα με την καταγγελία προηγήθηκαν, ώστε οι δράστες της επίθεσης κι όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς να οδηγηθούν τάχιστα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
  • Σε μια περίοδο που η χώρα και οι τοπικές μας κοινωνίες δοκιμάζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις και τραγικά γεγονότα όπως οι πρόσφατες πυρκαγιές και οι πλημμύρες, δεν έχουμε την πολυτέλεια να πλήττονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και της Αυτοδιοίκησης από τέτοιας μορφής περιστατικά.
  • Οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και να καταδικάσουμε έμπρακτα κάθε μορφής βία σε βάρος πολιτικών κι αυτοδιοικητικών προσώπων.

Η βία δεν έχει καμία θέση στην Αυτοδιοίκηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΚΕΔΕ 04 Δεκεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΚΕΔΕ: Σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι ενημερωτικές διημερίδες

Με συμμετοχή  των νέων δημάρχων των περιφερειών  Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας  συνεχίζονται αύριο Τρίτη και…

ΚΕΔΕ 29 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λ. Κυρίζογλου: Να ανασταλεί η επιβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους

«Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών των τοπικών μας κοινωνιών,…

ΚΕΔΕ 28 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ενημερωτική διημερίδα ΚΕΔΕ για τους νέους δημάρχους Αττικής και Πελοποννήσου

Με συμμετοχή  των νέων δημάρχων  Αττικής και Πελοποννήσου συνεχίζονται αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 στην…