Άρθρο Localit 31 Ιανουαρίου, 2023

Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας στηρίζει τους αγρότες

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας στηρίζει τους αγώνες των αγροτών του Δήμου Έδεσσας και τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής:

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους κερασοπαραγωγούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
  • Απλούστευση διαδικασίας μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες, ώστε να λυθεί το πρόβλημα της μη ανεύρεσης εργατών γης και ταυτόχρονα μείωσης του κόστους συγκομιδής.

Το ψήφισμα έχει αποσταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και στους Βουλευτές του Νομού Πέλλας.

Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος Έδεσσας,  Δημήτρης Γιάννου απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή – αίτημα για συνάντηση, στην οποία θα παραβρίσκεται ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, οι Βουλευτές Πέλλας και εκπρόσωποι των αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα και να γίνει προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

Νωρίτερα, ο Δημήτρης Γιάννου, συνάντησε αντιπροσωπεία αγροτών και συζήτησε μαζί τους τα φλέγοντα προβλήματα του αγροτικού τομέα, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

 

 

Γραφείο Τύπου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Πράσινο φως» για την ανάπλαση και διαπλάτυνση της Λεωφ. Ηρακλείου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών του έργου ανάπλασης και διαπλάτυνσης της Λεωφ.…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ελασσόνας: Σε εξέλιξη ο ανοιχτός διαγωνισμός για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Συντήρηση σχολικών κτηρίων», προϋπολογισμού…

Ενδιαφέρουν 28 Μαρτίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου η συγκέντρωση και αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία

Ο Δήμος Ηρακλείου ολοκλήρωσε τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας…