Άρθρο Localit 13 Μαρτίου, 2023

Το Δ.Σ. δήμου Ιλίου ζητά να επιστρέψουν στις θέσεις οι 11 απολυμένοι εργαζόμενοι στο Κέντρο Βρεφών «Η ΜΗΤΕΡΑ»

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου συμπαραστέκεται στον αγώνα και αιτήματα των εργαζομένων του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού «Η ΜΗΤΕΡΑ» και ζητά όχι μόνο να επιστρέψουν στις θέσεις του οι 11 εργαζόμενοι που απολύθηκαν αλλά να υπάρξει μέριμνα για πλήρη στελέχωση του Παραρτήματος με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ειδικότερα στο ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο τονίζει ότι οι απολύσεις 11 εργαζομένων που με την εργασία τους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για πάνω από οκτώ χρόνια, βάζει σε κίνδυνο το πολύτιμο έργο που επιτελείται στη συγκεκριμένη δομή. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο, που οι ίδιες οι εξελίξεις απαιτούν να ενισχυθεί με ευθύνη του κράτους η ολόπλευρη προστασία και στήριξη των παιδιών, τέτοιες ενέργειες αυξάνουν τα προβλήματα ακόμα και στοιχειώδους λειτουργίας της δομής.

Σημειώνει  ότι η υποστελέχωση και η έλλειψη προσωπικού οδήγησε πολλές φορές το Παράρτημα σε αναστολή λειτουργίας. Το έργο που επιτελεί δεν δικαιολογεί εκπτώσεις, απαιτεί τον μέγιστο αριθμό προσωπικού για τις αθώες ψυχές που έχουν ανάγκη για φροντίδα επί 24ώρου βάσεως και το οποίο είναι κοινώς αποδεκτό ότι εδώ και 68 χρόνια είναι ένα σπουδαίο, πρωτοπόρο και αναντικατάστατο έργο.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ιλίου ζητά «να διασφαλιστούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις έτσι ώστε, όχι μόνο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, όπως άλλωστε έχει πολλές φορές συμβεί στο δημόσιο, αλλά να υπάρξει μέριμνα για πλήρη στελέχωση του Παραρτήματος με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του, να απαντά στις αυξημένες απαιτήσεις φροντίδας των φιλοξενούμενων και να στηρίζει τις πολυεπίπεδες και πολυσήμαντες δράσεις του».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Δεντροφύτευση στο πάρκο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας την Κυριακή 11/6

Δράση δεντροφύτευσης στην περιοχή του νέου Αμαρουσίου, διοργανώνει ο Δήμος, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ανάπτυξης…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Μικροί Κηπουροί Εν Δράσει!» στον Δήμο Πετρούπολης

Δύο ξεχωριστές δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με…

Ενδιαφέρουν 07 Ιουνίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοζάνη 2030: Η Επιτροπή Πολιτών συμμετέχει στον συν-σχεδιασμό  της κλιματικά ουδέτερης και “έξυπνης” Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης στο πλαίσιο της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Αποστολή “100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες…