Άρθρο Localit 15 Φεβρουαρίου, 2024

Το Δ.Σ. Αγ. Δημητρίου εκφράζει τη στήριξή του στους 28 διωκόμενους δημοτικούς συμβούλους και τους συμβασιούχους

Το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Δημητρίου με ψήφισμά του εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του προς 28 πρώην και νυν συναδέλφων τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν παραπεμφθεί  στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αιρετών, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος λόγω δόλου,  επειδή ψήφισαν να μην ασκηθεί έφεση και να συμμορφωθεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου με δύο δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες  αναγνωρίζουν ότι 34 εργαζόμενοι/ες που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ΙΔΟΧ, συνδέονται με το δήμο με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Ωστόσο στο ψήφισμα που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο,  δεν  υιοθετείται το αίτημα για  άρση της ισχύος του άρθρου 37 του Νόμου 4915/2022, γνωστό και «ως διάταξη Βορίδη», η οποία υποχρεώνει τους δήμους να ασκήσουν έφεση κατά πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων,  που δικαιώνουν τους συμβασιούχους και μετατρέπουν τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Αίτημα που έχει τεθεί από την πρώην δήμαρχο Μ. Ανδρούτσου και υιοθετήθηκε ομόφωνα από την ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Στ. Μαμαλάκης κατά την εισήγηση του επεσήμανε ότι η θέση της παράταξης του είναι ξεκάθαρη, τόσο για τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους που διώκονται, όσο και για τους συμβασιούχους και υπογράμμισε ότι «η θετική στάση έχει ήδη εκφραστεί μέχρι τώρα και στα δικαστήρια και δημόσια στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων». Πρόσθεσε ότι  συντάσσεται με τις ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Αττικής, ενώ απευθυνόμενος στην πρώην δήμαρχο Μ. Ανδρούτσου σημείωσε: «Η παράταξη μας δε θα παίξει παιχνίδια στην πλάτη των συμβασιούχων. Η επιλογή σας να πάει το θέμα στον Άρειο Πάγο αναμένεται να είναι καταστροφική για τους συμβασιούχους».

Ειδικότερα, στο ψήφισμα επισημαίνεται:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου συντάσσεται με τις ομόφωνες αποφάσεις της Κεντρικής Ένωσης Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και  εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του προς τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους που έχουν παραπεμφθεί με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Αναγνωρίζει το γεγονός ότι από την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των συνακόλουθων μνημονιακών υποχρεώσεων, που ανέλαβε η χώρα μας, προκλήθηκε εκτεταμένη υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών, που αντικατοπτρίζεται στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες της πόλης μας.

Θεωρεί υποχρέωση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου να συμβάλλουν με κάθε νόμιμο τρόπο, στην επαρκή και ικανή στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών με στόχο αυτές να παράσχουν στους πολίτες τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Υποστηρίζει, συνεπώς, την ένταξη στο σταθερό εργασιακό δυναμικό του Δήμου μας όλων των συμβασιούχων, χωρίς περιορισμούς, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Καταδικάζει, τέλος, την παραπομπή σε απολογία των μελών του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Δημητρίου, για παράβαση καθήκοντος, θεωρώντας ότι αυτή δε συνάδει με το δημοκρατικό κεκτημένο της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπονομεύει το κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης που απαιτείται για την πρόοδο του Δήμου μας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΥΠΑΝ: 27,2 εκ. ευρώ από το ΠΔΕ στις περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των αναπτυξιακών νόμων

Ενισχύσεις ύψους 27,2 εκατ. ευρώ σε εννιά περιφέρειες για την καταβολή των ενισχύσεων των Αναπτυξιακών…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται τα μέτρα προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνεχίζονται τα μέτρα πρόληψης και προστασίας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής…

Ενδιαφέρουν 19 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου για περιστατικά απόπειρας απάτης

Την προσοχή των πολιτών, για απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εφιστά ο Δήμος Πωγωνίου. Όπως ενημερώνει με…