Άρθρο Localit 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Το Blue Festival έρχεται στο δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τον Μάιο του 2024

Το καινοτόμο φεστιβάλ, 3 BLUE Festival, έρχεται για πρώτη φορά στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τον Μάιο του 2024, με την τέχνη, την παιδεία και το διάλογο να συναντιούνται σε ένα μοναδικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

Το φεστιβάλ, διαρθρώνεται σε τρεις κύριους πυλώνες:

3 BLUE CINEMA – Κινηματογράφος & Animation: Οι ψηφιακές τέχνες σχετικά με τη θάλασσα τίθενται στο επίκεντρο. Προβάλλονται 30 πρωτοποριακές ταινίες, παράλληλα με εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, ενήλικες και ευπαθείς ομάδες. Κινηματογραφικές δημιουργίες Ελλήνων και διεθνών δημιουργών, παρουσιάζονται σε ένα φεστιβαλικό τριήμερο προβολών, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της τέχνης του animation στο κοινό και την δικτύωση με αναφορά στον μπλε θησαυρό του Σαρωνικού και του κόσμου.

3 BLUE EDUCATION – Εκπαίδευση: Η εκπαίδευση είναι ο πυρήνας διαμόρφωσης νέων αντιλήψεων και πρακτικών στους πολίτες για την προστασία του φυσικού θαλάσσιου περιβάλλοντος. Μέσα από συνεργασίες με σχολεία, πανεπιστήμια, δομές ΑΜΕΑ και Τρίτης Ηλικίας, θα διοργανωθούν σειρά από εργαστήρια και σεμινάρια που αναδεικνύουν δεξιότητες και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.

3 BLUE TALKS – Συζητήσεις, Διαλέξεις, Masterclasses: Σε αυτόν τον πυλώνα, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις, διαλέξεις, masterclasses και άλλες δραστηριότητες, για θέματα που αφορούν μια μεσογειακή κοινωνία που ζει δίπλα στη θάλασσα με προσανατολισμό την βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η ποντοπόρος ναυτιλία, οι θαλασσινές μνήμες και παραδόσεις που χάνονται και η αειφορία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Το 3 BLUE Festival θα προσφέρει επίσης παράλληλες δράσεις, όπως εκθέσεις, συναυλίες και πάρτι.

Το 3 BLUE Festival είναι προσανατολισμένο στην μπλε βιώσιμη ανάπτυξη και θα συμβάλει  στην ενίσχυση του πολιτισμού και στην αύξηση του τουριστικού αποτυπώματος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

«Ο πολιτισμός για εμάς είναι βασικός πυλώνας της πολιτικής μας. Για το σκοπό αυτό, διοργανώνουμε ένα φεστιβάλ, διάρκειας τριών ημερών, που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για όλη την Αττική και θα γίνει πόλος έλξης, όχι μόνο για τους κατοίκους της πρωτεύουσας και της Ελλάδος γενικότερα, αλλά και για διεθνές κοινό» δήλωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος,.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με μια ματιά 17 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΕΥΑ Καρδίτσας: Ξεκινά το έργο για την κατασκευή νέου κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού ακαθάρτων

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού καταθλιπτικού αγωγού προσαγωγής…

Με μια ματιά 16 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανάκληση παραχώρησης από το δήμο Σερρών του γηπέδου στον Πανσεραϊκό λόγω έργων

Στην ανάκληση παραχώρησης του Δημοτικού γηπέδου στον Πανσερραϊκό λόγω έναρξης εργασιών, προχώρησε ο Δήμος Σερρών.…

Με μια ματιά 16 Νοεμβρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παλλήνη: Διήμερο Bazaar ρούχων και άλλων χρηστικών ειδών από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο

Το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Παλλήνης, διοργανώνει μεγάλο διήμερο Bazaar ρούχων και άλλων χρηστικών ειδών,…