Άρθρο Localit 25 Ιανουαρίου, 2023

Το 1ο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων

Το 1ο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά προσχολικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, με πρωτοβουλία του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γ. Κρεμύδα

Σκοπός είναι με βιωματικό τρόπο, μέσα από παιχνίδι και διασκεδαστικές ασκήσεις, να πάρουν τα παιδιά τα πρώτα τους μαθήματα σε θέματα οδικής ασφάλειας, ώστε να αντιδρούν σωστά σε επικίνδυνες καταστάσεις, αποκτώντας, από πολύ μικρή ηλικία, κυκλοφοριακή παιδεία.

Ο χώρος στο 2ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων επιλέχθηκε ως ο πλέον κατάλληλος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επισκέψεις μαθητών και από άλλα νηπιαγωγεία του Δήμου, στο πλαίσιο προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 Για τις ανάγκες του Πάρκου, η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή προμήθευσε το σχολείο με 2 αυτοκίνητα, κράνη, σήματα, πινακίδες κυκλοφορίας, φανάρια, μπάρες για διαβάσεις τρένων κλπ.

«Δημιουργήσαμε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής μέσα στο σχολείο, γιατί θέλαμε να διδαχθούν τα παιδιά, από τη μικρή αυτή ηλικία, με τρόπο βιωματικό, πώς να κινούνται με ασφάλεια στον δρόμο, να περνούν μια διάβαση, να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους, να αναγνωρίζουν πινακίδες και σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι κρίσιμο γιατί η Χώρα μας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στους δρόμους. Κάθε χρόνο χάνουμε αριθμό ανθρώπων που ισοδυναμεί με τον πληθυσμό μιας μικρής πόλης » τόνισε ο Γιάννης Κρεμύδας , απευθύνοντας ευχαριστίες στον δήμαρχο Χρ. Παππού για τη στήριξη της προσπάθειας,την Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Άνω Λιοσίων, Μίνα Πισπιρίγκου και τις Νηπιαγωγούς για τη συνεργασία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 23 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του έργου WiFi4GR στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, μέσω του οποίου εγκαταστάθηκαν δωρεάν σημεία…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Κλιματιζόμενοι χώροι για τους πολίτες λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Σε πλήρη ετοιμότητα θέτει ο Δήμος Αθηναίων όλες τις υπηρεσίες του, λόγω των πολύ υψηλών…

Ενδιαφέρουν 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Λαυρεωτικής: Σε λειτουργία κλιματιζόμενοι χώροι λόγω καύσωνα

Ο Δήμος Λαυρεωτικής ανακοίνωσε τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει για την προστασία των πολιτών κατά…