Άρθρο Localit 17 Ιουλίου, 2023

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” στην Κόρινθο

Η πόλη της Κορίνθου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το πιο αναμενόμενο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ”. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου από τις 8 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023 και αναμένεται να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία σε κινηματογραφικούς λάτρεις και επαγγελματίες του χώρου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” ιδρύθηκε το 2008 και έχει καθιερωθεί ως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες κινηματογραφικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο. Με την ενίσχυση της συνεργασίας με σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογραφικού χώρου, το φεστιβάλ αναδεικνύει την τέχνη του κινηματογράφου μέσα από προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, παράλληλες εκδηλώσεις και απονομή βραβείων.

Ο στόχος του φεστιβάλ είναι να προωθήσει και να στηρίξει νέους Έλληνες σκηνοθέτες, συγγραφείς και καλλιτέχνες, να δημιουργήσει ένα ετήσιο ραντεβού για τους κινηματογραφιστές και τους φίλους του κινηματογράφου και να προβάλει την περιοχή της Πελοποννήσου ως ένα νέο κινηματογραφικό προορισμό. Οι Έλληνες σκηνοθέτες μπορούν να υποβάλουν τις ταινίες τους, μικρού ή μεγάλου μήκους, μέσω της πλατφόρμας Filmfreeway.

Στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ”, θα δοθεί το πολυπόθητο βραβείο “Χρυσός Πήγασος” στην κατηγορία “Παγκόσμιος Κινηματογράφος-Γέφυρες”. Ένα εξαίρετο πάνελ σκηνοθετών και καλλιτεχνών θα αξιολογήσει τις ταινίες που θα παρουσιαστούν και θα απονείμει το βραβείο σε μια ταινία που ξεχωρίζει για την καλλιτεχνική της αξία και τη δυνατότητά της να διαπρέψει και σε άλλα διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Επιπλέον, για να τιμήσει τον πρώτο καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και Διευθυντή Παραγωγής ταινιών, Τζον Κασσαβέτη, καθώς και τον συνονόματο γιο του αναγνωρισμένου Διευθυντή Φωτογραφίας, Φαίδωνα Παπαμιχαήλ Jr (γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως Indiana Jones, Mission Impossible κ.ά.), έχει θεσπιστεί το ΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ. Επιπλέον, φέτος θα δοθεί το ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ, προς τιμήν της αείμνηστης σπουδαίας Ελληνίδας Ηθοποιού του Θεάτρου και του Κινηματογράφου, η οποία υπήρξε και Αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ ΓΕΦΥΡΕΣ τα δύο τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα διεξαχθεί επίσης το βιωματικό εργαστήρι “ΠΗΓΑΣΟΣ”, με εισηγήσεις από κορυφαίους κινηματογραφιστές. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους, η οποία θα προβληθεί κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου “ΓΕΦΥΡΕΣ” έχει λάβει το πολυπόθητο EFFE Label, μια ευρωπαϊκή αναγνώριση ποιότητας για φεστιβάλ τέχνης. Αποτελεί μέλος του δικτύου Cultural International Festivals και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Δήμο Κορινθίων και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Χαλανδρίου: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πειραιάς: Μουσική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην πλατεία Κοραή

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, γεμάτη νότες και μελωδίες, διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις…

Ενδιαφέρουν 21 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σάμος: Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα και η τρίτη στη Μεσόγειο που αναγνωρίζεται ως TsunamiReady

Η πόλη της Σάμου αναγνωρίστηκε ως TsunamiReady, σε τελετή που διοργάνωσαν την Τετάρτη 19 Ιουνίου,…