Άρθρο Localit 31 Μαΐου, 2022

Την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου γιορτάζει ο Δήμος Καρδίτσας

Εκδηλώσεις για το ποδήλατο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου που τιμάται στις 3 Ιουνίου οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας. Ο Δήμος, επίλεξε για το φετινό εορτασμό να δώσει έμφαση στην ενημέρωση για την ασφάλεια καθώς και στην τήρηση των κανόνων που αφορούν στο σεβασμό στο δημόσιο χώρο.

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με την ουσιαστική συνδρομή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καρδίτσας «Πανδίων», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), τον ΔΟΠΑΚ, το τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας και τη Δημοτική Αστυνομία.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Επίδειξη ποδηλατικών δεξιοτήτων για παιδιά 6 έως 15 ετών από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας «Πανδίων» στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας (18.00 έως 21.00).

Ποδηλατοβόλτα για μικρούς και μεγάλους στους δρόμους της πόλης μας, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Καρδίτσας «Πανδίων», τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας (Ε.Ο.Σ.Κ.) την Τροχαία Καρδίτσας και τη Δημοτική Αστυνομία (20.00 έως 21.000.

Στο τέλος της ποδηλατοβόλτας θα μοιραστούν κονκάρδες και μαγνητάκια με θέμα το ποδήλατο, ενώ στην κεντρική πλατεία θα μοιραστούν φυλλάδια σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου.

Επίσης τα πέντε  ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας θα υλοποιήσουν δράσεις αφιερωμένες στο ποδήλατο, ενώ οι υπάλληλοι των Παιδικών Δημοτικών Βιβλιοθηκών  σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, θα υλοποιήσουν ποδηλατοβόλτα για τους μαθητές του Ε2 τμήματος και στη συνέχεια θα γίνει ανάγνωση ιστοριών με θέμα το ποδήλατο, από τους μαθητές στην Παιδική Βιβλιοθήκη της «Αγγελικής Βαρελά».

 «Η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου. Ήδη έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και επί των ημερών μας κατάφερε και πήρε το πρώτο βραβείο στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Το ποδήλατο είναι ελευθερία, είναι διασκέδαση, κάνει καλό στην υγεία. Είναι φιλοπεριβαλλοντικό, είναι πρακτικό, μας μεταφέρει στη δουλειά, στο σχολείο, στην αγορά και γενικά σε μικρές και μεγαλύτερες αποστάσεις. Σήμερα υπάρχουν περίπου 30.000 ποδήλατα στην Καρδίτσα, σχεδόν όσα και τα επιβατικά αυτοκίνητα. Τα χρησιμοποιούν όλες οι ηλικίες, από νήπια  μέχρι ηλικιωμένοι. Όταν μάθεις ποδήλατο, ποτέ δεν το ξεχνάς. Συνεχίζουμε λοιπόν να κάνουμε πετάλι με ασφάλεια, για έναν Δήμο πιο βιώσιμο, περισσότερο υγιή, πιο φιλικό», δήλωσε ο δήμαρχος Β. Τσιάκος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βιώσιμες Πόλεις 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
O Δήμος Π. Φαλήρου στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις» του European Green Deal

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εντάσσεται από σήμερα (3/2) στις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις»,…

Βιώσιμες Πόλεις 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της ευρωπαϊκής Αποστολής για τις «100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις» ο Δήμος Η.Π.Νάουσας

Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις μέχρι το 2030», υπέγραψε σήμερα …

Βιώσιμες Πόλεις 03 Φεβρουαρίου, 2023
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανακατασκευάζονται  πλήρως 12 γέφυρες στα Τρίκαλα

Την ανακατασκευή των γεφυρών των Τρικάλων, και την εκ νέου κατασκευή της γέφυρας Μαρούγγαινας, υλοποιεί…